Een veertig-koppige jury heeft zich over de 147 door gebruikers en producenten van customer media ingezonden cases gebogen. Het resultaat is een selectie van 52 projecten die allemaal meedingen naar de 17 beschikbare awards. Tijdens een feestelijke avond op 21 november 2013 in DeFabrique in Maarssen  is de Grand Prix Customer Media Award 2013 aan de winnaars uitgereikt.

Niet alleen van het aantal inzendingen, maar van het hoge niveau van de meeste projecten was de jury onder de indruk. Hoewel er hier en daar nog wel wat te winnen valt op het gebied van meten, zijn conceptuele aanpak, slimme strategie, inhoudelijke kwaliteit en bijzonder design de kernwoorden waarmee veel projecten zich onderscheiden. Met name deze laatste valt op. Steeds vaker wordt design door authenticiteit en onderscheidendheid als belangrijk middel ingezet om effectief te kunnen communiceren.

Het juryrapport:

‘In Brabant Magazine worden alle digitale mediatools toegepast die horen bij een online magazine. De provincie kan zo zijn communicatie meer ‘op maat’ aanbieden. Het personaliseren van digitale communicatie komt hiermee dichterbij. Door continu interessegebieden bij de lezers te peilen, kan de variabele content zich sterker op de doelgroepen richten. Hierdoor wordt binnen het oorspronkelijke concept toegewerkt  naar een eigen benadering voor de segmenten.

Brabant Magazine is ‘mooi’ interactief. Onderwerpen die de lezer bezighouden (en die verband houden met het werk van de provincie) krijgen in het magazine een plaats. Dit magazine is daardoor verrassend, vermakelijk en zo aangenaam laagdrempelig. Sterk genoeg in zijn eenvoud en daardoor onderscheidend. Daarmee is Brabant Magazine een voorbeeld van een goed gemaakt digitaal magazine.’

We zijn er ontzettend trots op en blij mee! Dank aan iedereen die hier keer op keer zijn ziel & zaligheid in legt. Yeehaa!!!