cta row

cta row

Steeds meer organisaties denken aan de overstap van papier naar digitaal. Bijvoorbeeld met een online jaarverslag. Goed plan, maar hoe zorg je ervoor dat jouw online jaarverslag ook nog goed gelezen wordt door de juiste personen? Hierbij een aantal praktische tips en ideeën:

Denk als je doelgroep

Je zult verder moeten gaan dan het in kaart brengen van de informatiebehoeften. Want een interessant online jaarverslag betekent niet per definitie veel bezoekers. Zorg dus dat je triggert, inspireert en bindt.

Kruip in de huid van de medewerkers, aandeelhouders, pers, leveranciers, klanten en overheden en bedenk wat zij interessant vinden. Denk verder dan alleen financiële cijfers, denk in verhalen. Laat bezoekers reageren op artikelen en doe een onderzoekje. Hoewel het snel invulbaar moet zijn, kun je ook met een online jaarverslag zeer waardevolle informatie ophalen.

Weet wat er gebeurt

Door de koppeling van je Online Jaarverslag aan Google Analytics meet je verkeer, lezerstijden en bijvoorbeeld downloads: Je weet precies waar je aan toe bent! Dit geeft je de kans om tussentijds aanpassingen te doen in jouw online jaarverslag.

Wanneer je na gaat denken over de creatieve invalshoeken, zul je al snel met ideeën komen voor de middelen. Wij denken natuurlijk graag met je mee! Leuk?

Neem contact met ons op.