cta row

cta row

In veel gevallen is het binden van (potentiele) klanten het ultieme doel van een website of ander online communicatiekanaal. Dat doe je vooral door het bieden van relevante content. Content die maximaal op de klant is toegesneden. Dus in het juiste formaat, via het juiste kanaal en op het juiste moment. De beste content zorgt voor communicatie en interactie tussen jou en je doelgroep. En als het even kan onderling binnen je doelgroep.

Met Content Marketing start je de conversatie

Met content marketing leg je de basis voor een conversatie. Dat kan zijn tussen jouw organisatie en een klant, of tussen klanten onderling. Belangrijke redenen om goed naar je content marketing strategie te kijken, zijn de dominantie van social media en zoekmachines en het feit dat de consument steeds beter geïnformeerd is. Bij het beslismoment van een specifieke aankoop speelt internet steeds vaker een centrale rol. Mensen vertrouwen hierbij op de meningen van anderen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld reviews bij webshops. Onderzoek wijst daarbij uit dat een groot gedeelte van de consumenten het vertrouwen in de waarheid van adverteerders verliezen. Daar zou dus niet je focus moeten liggen.

Met goede content leg je een krachtige basis

Content is het eerste onderdeel van Content Marketing. Onder content verstaan we niets meer dan de boodschap en de vorm waarin we die sturen. Inhoudelijk kan de boodschap alle kanten op gaan, zolang het maar blijft aansluiten op de beoogde doelstelling en bij de te bereiken doelgroep.

Relevantie & SEO is een prachtige combi

Relevantie in online storytelling is ongelooflijk belangrijk. Dus zorg er voor dat de content en de boodschap bij de juiste mensen op het juiste moment worden gepresenteerd. Aangezien het belangrijk is dat je niet ongevraagd jouw boodschap bij iedereen opdringt, is het dus belangrijk dat jouw boodschap, en dus jouw content, gezocht en gevonden kunnen worden. Daarom is de combinatie tussen relevantie & zoekmachineoptimalisatie (SEO) het tweede onderdeel van Content Marketing.

Offline en Online Media

Wanneer jouw doelgroep moeite heeft je te vinden, zul je uiteindelijk toch gebruik moeten maken van media(kanalen) om je content en boodschap onder de aandacht te brengen. Hiervoor kun je gebruik maken van zowel off- en online media. Media vormt dan ook het derde onderdeel van Content Marketing.

Ben je benieuwd wat DutchGiraffe voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.