De halve marathon van Den Haag. DutchGiraffe loopt mee!

Kijk. Hardlopen doen heel veel mensen tegenwoordig. In de afgelopen is dat in Nederland zelfs gestegen naar 2,5 miljoen mensen. Dat is bijna 15% van de hele Nederlandse bevolking. Bij DutchGiraffe is dat ongeveer 40%. En dus hebben we bedacht om dit jaar samen de halve marathon tijdens de CPC van Den Haag te gaan lopen. Tof!

De CPC

Of City-Pier-City. Zo heet ‘ie in het echt. In 1975 werd voor de eerste keer het startschot gegeven. Voor een eerste parcours van 15 km. Een jaar later werd deze afstand uitgebreid met de halve marathon. Door de jaren heen is deze loop uitgegroeid tot een evenement waar ieder jaar tienduizenden mensen aan meedoen. En wij dus ook dit jaar!

De voorbereidingen

Op zondag 11 maart 2018 staan we met z’n 5-en (Geert, Maike, Michel, Caspar en Tjeerd) aan de startlijn. En de voorbereidingen zijn in volle gang. Michel en Maike hebben net zelfs de 15 km van Nootdorp gelopen. Even checken wat de stand van zaken is. En hoewel dat zeker niet slecht ging, is 15 km geen 21… Er is dus nog werk aan de winkel.

Maike Buman & Michel Martins CPC 15km Nootdorp – Dutchgiraffe | Digital Creatives
Tjeerd Hoppenbrouwers CPC Den Haag Training – Dutchgiraffe | Digital Creatives

Iedereen traint op zijn eigen manier, Geert, Caspar, Michel en Tjeerd lopen op eigen momenten; Maike loopt met een hardloopgroep en een trainer. Er wordt gelopen in het bos, op het strand, door de stad en van dorp naar dorp. Maar wie waar ook loopt, iedereen gaat voor zijn of haar beste tijd. En die is weer bij iedereen anders: waar de één blij is als de eindstreep wordt gehaald, heeft een ander de lat liggen op 1:50. (on)Realistisch? Geen idee. Dat weten we nadat iedereen de eindstreep is gepasseerd. We hebben er in ieder geval plezier om. En alleen die voorpret is al een medaille waard!

CPC Loop Meijendel – Dutchgiraffe | Digital Creatives

Doelstellingen

We koppelen graag alle plezier even los van de onderlinge strijd. Dus we stappen toch even over naar de persoonlijk doeltijden. Kunnen we zien wie het volledig onderschat heeft. En wie dacht dat het never-nooit-niet te doen zou zijn. Komt ie. In willekeurige volgorde:

Tjeerd streeftijd : 1:51,00 uur gerealiseerd : 1:54:28 verschil 3:28
Geert streeftijd : 1:59,59 uur gerealiseerd : 2:03:13 verschil 3:14
Maike streeftijd : 2:06,00 uur ( geblesseerd )
Michel streeftijd : 1:57,00 uur ( geblesseerd )
Caspar streeftijd : 2:05,00 uur ( geblesseerd )

Goed om hierbij te weten: De winnaar is de persoon die het dichtst bij zijn doeltijd komt. Dus niet wie de snelste tijd heeft. Maakt het extra interessant :-). De tijden kunnen worden aangepast tot 28 februari. Houd het dus in de gaten!

De prijs is eeuwige roem plus een Hermit Gin Tonic Giftbox