It's Medal Monday!

Tja. En dan volgt #medalmonday! Met een gevoel van gepaste trots kunnen we terugkijken op een prachtige dag. De spieren zijn stijf. De benen moe. En we hebben onze streeftijden nét niet gehaald. Maar dat mag de pret niet drukken. Het was een ideale dag om te lopen. De zon scheen mager. De temperatuur liep op tot 14 graden; beter kun je het op de CPC eigenlijk niet hebben.

CPC 2018 21km Tjeerd Hoppenbrouwers – Dutchgiraffe | Digital Creatives

Voor de onbekenden onder ons. Het parcours van de CPC 21km gaat van het Malieveld in Den Haag tot aan Scheveningen en weer terug. City-Pier-City. Van die 21km zijn de eerste 15 eigenlijk wel te doen. Die gaan door de stad en hebben weinig tot geen helling. Maar daarna komt de venijn. Door de haven van Scheveningen loop je omhoog richting de boulevard. En dan gaat het bijna 2km omhoog. En die voel je. In je benen. Hier vallen veel lopers uit. En wanneer je het circustheater eindelijk achter je laat en je vol goede moed aan de laatste 3km begint kom je een vals plat tegen. Het lijkt wel vlak, maar dat is het niet. En je loopt al op je reserves..

En hoewel de training er prima in voorzien heeft, blijft die 21km toch een behoorlijke afstand. Vooral op een route die je nooit loopt. Die laatste 3km zijn zwaar. Niet voor iedereen uiteraard, maar voor ons wel. Gelukkig staan er langs die laatste zware kilometers zoveel mensen je aan te moedigen, dat je er onbewust door naar de finish wordt gedragen. En dat is het mooie van de CPC. Terwijl je met je naam op je borst het parcours aflegt, wordt je door alle enthousiastelingen aan de kant toegejuicht.

De uitslag

Tjeerd streeftijd : 1:51,00 uur gerealiseerd : 1:54:28 verschil 3:28
Geert streeftijd : 1:59,59 uur gerealiseerd : 2:03:13 verschil 3:14
Maike streeftijd : 2:06,00 uur ( geblesseerd )
Michel streeftijd : 1:57,00 uur ( geblesseerd )
Caspar streeftijd : 2:05,00 uur ( geblesseerd )

De winnaar is Geert! Hij is het dichtst bij zijn doeltijd geëindigd. De prijs is eeuwige roem plus een Hermit Gin Tonic Giftbox.

Het is een fantastisch evenement. Volgend jaar gaan we weer :-).