De EO bestaat 50 jaar. En dus is het feest. Ga met ons mee door 50 jaar EO. Bekijk de geschiedenis in een tijdlijn, test je kennis of deel een mooie herinnering met de rest van Nederland. Bekijk 50 jaar EO in vogelvlucht met de interactieve tijdlijn speciaal ontwikkeld door DutchGiraffe. Alle gedenkwaardige momenten in beeld gebracht met tekst en uitleg.

EO-50jaar-tijdlijn-01

50 jaar EO in beeld op één tijdlijn

De tijdlijn is volledig opgebouwd op basis van WordPress. Ieder item op de timeline wordt in een eigen custom post type geplaatst en kan eenvoudig worden beheerd door verschillende mensen van de Evangelische Omroep. De tijdlijn brengt 50 jaar EO-gebeurtenissen in beeld, verdeeld over 6 decennia. De gebruiker scrolt horizontaal door de timeline, of kan zich door middel van een slider aan de onderkant van de timeline versneld naar een specifiek moment verplaatsten

EO-50jaar-tijdlijn-02B

Content uit archief

Alle content is met veel aandacht uit de archieven van de EO bij elkaar gezocht, waardoor een breed overzicht is ontstaan, waarmee de bezoeker een prachtig beeld krijgt voorgeschoteld van 50 jaar EO. De content varieert van unieke fotografie en nostalgische filmbeelden. Iedereen herkent wel iets.

EO-50jaar-tijdlijn-03
EO-50jaar-tijdlijn-04

Quiz

Met de EO 50 jaar Quiz kan de bezoeker zijn of haar kennis over de EO geschiedenis testen. De quiz bestaat uit 13 verschillende soorten vragen, waarbij de tijdlijn onderdeel uitmaakt van het onderwerp van de vraag doordat iedere vraag gekoppeld is aan een specifiek decennium.

EO-50jaar-tijdlijn-05

Felicitaties & herinneringen delen

Bij verjaardagen horen felicitaties en herinneringen. Zo ook bij de EO, want laten we eerlijk zijn, 50 jaar media maken kun je een tijdperk noemen. Op 50jaar.eo.nl wordt iedereen uitgenodigd om felicitaties en herinneringen de plaatsen en te delen. Dit levert unieke berichten.

EO-50jaar-tijdlijn-06