Brabant Magazine is het interactieve, digitale magazine van de provincie Noord-Brabant. Veel beeld, veel beleving, veel Brabant. Beeld inspireert, tekst informeert. Brabant Magazine is een duidelijke meerwaarde binnen de bestaande digitale media van de provincie en heeft nauwe banden andere mediavormen zoals de website, video, nieuwsbrieven, social media. Het online magazine van Brabant kent twee concrete doelgroepen, te weten de overheid en maatschappelijk middenveld en het Brabantse bedrijfsleven. Werknemersvan de provincie Noord-Brabant, de pers en de bewoners van de provincie worden aangemoedigd mee te lezen. De onderwerpen komen voort uit het bestuursakkoord en bestrijken de terreinen natuur, milieu, economie, cultuur, sport, ruimte en mobiliteit. Alle onderwerpen in BM hebben een link met de werkzaamheden van de provincie en de resultaten daarvan.

brabant_magazine_case_01_eerstebeeld-ok

Hoe maken we van Brabant Magazine een succes?

4 jaar na de eerste editie is gepubliceerd, is het online landschap behoorlijk veranderd. En hoewel Brabant Magazine gaandeweg hier en daar een facelift heeft gekregen, zijn de grote veranderingen wat achtergebleven. Met de start van het vernieuwde Brabant Magazine hebben we alles weer eens goed onder de loep gelegd; doelgroepen geanalyseerd, doelstellingen bepaald, beoogde leestijd geoptimaliseerd en een terugkerend lezersonderzoek gestart. Alles om met vernieuwde magazine maximaal resultaat te kunnen behalen.

Vernieuwd – echt ‘Brabant’

Na 27 edities is Brabant magazine vernieuwd. Helemaal op z’n kop. We zijn overgestapt van MagStream naar WP-Magazines. Die stap heeft Brabant Magazine de ruimte gegeven die het nodig had. Ruimte voor groei en vernieuwing. Zo is de fotografie schermvullend geworden, worden pagina’s voorzien van achtergrond video’s en animaties. En alles uiteraard in de alom bekende Brabant Magazine stijl.

brabant_magazine_case_paginaopmaak

Volledig responsive – Any time, any place

Hoewel de oudere publicaties van Brabant Magazine altijd als rijk en vol gezien werden, heeft de stap naar een responsive online magazine platform ruim baan gemaakt voor een groter en diverser bereik. Door het magazine te ontsluiten voor alle devices bereiken we meer mensen op hun favoriete device en kan het magazine gelezen worden op het moment dat het de lezer uitkomt.

Illustraties in ‘BM-stijl’

Brabant Magazine maakt gebruik van een heldere lijnvoering die op subtiele manier de verschillende pagina’s bij elkaar houdt. De combinatie van lijnvoering, de consistente pagina layouts en custom animaties vormen samen de vernieuwde, maar toch herkenbare signatuur.

brabant_magazine_case_illustraties