'Eline spreekt' Dé iPad app die mensen met een beperking helpt makkelijk te communiceren.

Wie is Eline?

Eline Passtoors is begeleidster in de gehandicapten zorg bij ‘Ons Tweede Thuis‘. Op de vloer ergert zij zich al jaren aan de bestaande spraakcomputers. Ze zijn duur, star en sluiten te weinig aan op de veranderende behoefte van gebruikers en begeleiders. Eline kwam op een nieuwe woongroep en wilde haar foto en naam instellen in de gebruikte spraakcomputer. Het aanpassen kostte zo veel tijd en energie dat ze dacht ‘Dit moet beter!’.

Eigenschappen

Symbool communicatie door het gebruik van Sclera iconen, beelden van internet of foto’s die je zelf met de iPad maakt. Zelf audio toevoegen is heel gemakkelijk. Je kunt het eenvoudig inspreken of het automatisch door de iPad  laten uitspreken.

Tekst communicatie

Eline spreekt kan ook worden gebruikt als tekst gebaseerd communicatiehulpmiddel en beschikt over een tekst invoerveld, een schermtoetsenbord en synthetische spraak.

Uitleg door logopedisten Eline Kerkdijk & Maaike Bosma van de Atlant Zorggroep

Atlant Zorggroep vindt onderzoek en kennisdeling van groot belang. In deze film vertellen twee logopedisten over het innovatieproject waarin mensen met de ziekte van Huntington werken met ‘Eline spreekt’.

Uitleg door gebruikers Emily, Inge & Annika; Het gebaar van de dag.

Kort geleden ontdekten we de communicatie-app ‘Eline spreekt’. Annika kan deze gebruiken in haar communicatie met de mensen die (nog) geen ondersteunende gebaren kennen. Onze logopediste maakte ons attent op deze app, die beschikbaar is voor Ipad. Je kunt heel makkelijk met deze app beginnen en in een paar filmpjes laten we jullie zien hoe je dat doet. Eerst laten we zien hoe je een tegel toevoegt en volgende week nog 2 filmpjes hoe je de app in de praktijk kunt gebruiken.

Groetjes Emily, Inge & Annika Facebook.com/hetgebaarvandedag

“Jullie app ‘Eline spreekt’ is echt he-le-maal wat ik echt al jaren zoek voor mijn zoon met autisme. Hij kan prima met een iPad overweg en dit is dus echt gewoon een super-uitvinding. DANK JULLIE WEL! Mede namens mijn zoon Nick dus.”

Marjan Hammink

Naar de website