Houthoff. Eén van de grootste advocatenkantoren in Nederland, met meer dan 290 advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Een prachtig advocatenkantoor op de zuid-as in Amsterdam. En zoals het ieder zichzelf respecterend bedrijf betaamt, ga je mee met de tijd. investeer je in nieuwe technieken, processen en manieren van communicatie. Zo ook op het gebied van online publiceren. Met het Alumni Magazine biedt Houthoff deze eerste online publicatie aan Alumni en huidige collega's. Het maakt onderdeel uit van 'een dynamisch platform waar interessante vakmatige ontwikkelingen en nieuws door en over (oud-) kantoorgenoten gedeeld kunnen worden.' Aldus Houthoff.

Maatwerk oplossing

Het Alumni Magazine van Houthoff is een typisch voorbeeld van een maatwerkoplossing. Een eerste conceptdesign voor de printversie heeft als basis gediend voor de ontwikkeling van het online magazine. Het magazine is dan ook uniek in zijn soort en doorspekt met herkenbare elementen die de brug slaan tussen offline en online.

Responsive-online-magazine-alumni-houthoff-buruma-digitaal-dutchgiraffe-2017-mobiel

Lijnenspel

De designstijl van het Houthoff online magazine kenmerkt zich onder andere door een interessant lijnenspel. Dit lijnenspel vindt zijn oorsprong in designs van de printversie en zijn vrij vertaald naar het online magazine, waarmee de specifieke vormtaal van het Alumni Magazine behouden is gebleven.

Responsive-online-magazine-alumni-houthoff-buruma-digitaal-dutchgiraffe-2017-illustratie-1
Responsive-online-magazine-alumni-houthoff-buruma-digitaal-dutchgiraffe-2017-illustratie-2
Responsive-online-magazine-alumni-houthoff-buruma-digitaal-dutchgiraffe-2017-illustratie-3

Één op één vertaling uit print

De productie van het online magazine is simultaan met die van de printuitgave opgestart, wat vraagt om een nauwe samenwerking tussen Houthoff en DutchGiraffe. Houthoff heeft, door gebruik te maken van de door DutchGiraffe ontwikkelde designtemplates, grotendeels zelf het digitale magazine ontwikkeld. Voor zowel de digitale als de print uitgave wordt gebruikt gemaakt van dezelfde content. Hiervoor zijn templates ontwikkeld voor langere artikelen. Deze zogenaamde ‘long reads’ worden in een gevarieerd bladritme afgewisseld met kortere stukken zoals feiten en cijfers, korte berichten en columns.

Responsive-online-magazine-alumni-houthoff-buruma-digitaal-dutchgiraffe-2017-print