De Universiteit van Amsterdam is een brede, onderzoeksintensieve universiteit en op binnen- en buitenland georiënteerd. Om dit internationale karakter op online vlak uit te breiden, start deze prachtige wetenschappelijke organisatie met de publicatie van een Internationale Opleidingsbrochure.

case-van-lanschot-uva-sfeerbeeld-dutchgiraffe

Style- & Interactionguide voor de internationale opleidingsbrochure

Voorafgaand aan de ontwerpfase van de internationale opleidingsbrochure worden alle kaders vastgezet in een zogenaamde style- & interactionguide. Hiermee worden alle randverschijnselen als lettertypes, te gebruiken kleuren, manieren van interactie en vorm van navigatie van een definitieve vorm voorzien. Dit bespaard tijd tijdens het daadwerkelijke designproces.

Er wordt gebruik gemaakt van bestaande huisstijlelementen bestemd voor de web-omgeving van de UvA. Deze worden aangevuld met specifieke items voor bijvoorbeeld interactie en navigatie voor de internationale opleidingsbrochure.

case-van-lanschot-uva-facts-dutchgiraffe

Gebruikersvriendelijke interactie

Alle interactie in het magazine is geoptimaliseerd voor zowel desktop als ipad. Paginaovergangen zijn klikbaar en swipebaar. Knoppen zijn van voldoende formaat zodat zonder muis prettig genavigeerd kan worden. Onderwerpen zijn in zowel tekstuele vorm als in interactieve elementen beschikbaar gemaakt.

case-van-lanschot-uva-kaart-dutchgiraffe

Grote diversiteit in content

De internationale opleidingsbrochure is een Engelstalig magazine, volledig gericht op de buitenlandse student. Dit zie je niet alleen terug in taalgebruik, maar ook op de grote diversiteit aan content, wat perfect toegesneden is op de beoogde doelgroep.

case-van-lanschot-uva-planten-dutchgiraffe

Desktop & Tabletfriendly

De verschillen tussen desktop en tablet worden in kaart gebracht en op eigen wijze voor het betreffende apparaat van de juiste functionaliteiten voorzien. Op deze manier wordt het magazine op beide devices optimaal weergegeven en voorzien van een eigen navigatie.

case-van-lanschot-uva-imac-dutchgiraffe

Wil je ook een interactieve online brochure?
Neem dan contact met ons op