#nsfavourites, het eerste (responsive) digitale magazine van NS. Na het succes van #nsfavourites in print, dat in 2015 voor NS werd ontwikkeld, was een digitale versie van dit concept een logische volgende stap. Op nsfavourites.nl ontdekt de reiziger tips en leuke adressen in vier favoriete Nederlandse steden, geselecteerd door vooraanstaande Nederlandse citybloggers en influentials. Daarnaast bevat het zestien exclusieve aanbiedingen, geselecteerd door NS. In het digitale magazine kan de gebruiker zelf een lijstje favourites samenstellen en bewaren, en bovendien wordt de snelste route van het station naar elke tip eenvoudig weergegeven, en is op de kaart het totaalaanbod van tips in de buurt te zien.

Content marketing

NS wil abonnementhouders stimuleren vaker gebruik te maken van hun abonnement. Hun primaire doelstelling in deze campagne is klanten te inspireren om vaker met de trein op stap te gaan, hetgeen additionele omzet realiseert voor NS. Overige doelstellingen zijn retentie, verhoging van de merkwaardering en merkvoorkeur. Daarnaast heeft deze campagne tot doel churnverlaging, e-mail capture & engagement.

Exclusieve aanbiedingen

Inspiratiecontent werkt voor NS – het levert extra omzet op. Dat wordt al 15 jaar bewezen door het succesvolle magazine SPOOR. NS koos ervoor om voorjaar 2016 een digitale inspiratieomgeving te lanceren, als aanvulling op en uitbouw van de contentmarketingactivititeiten in print. Door #nsfavourites worden klanten geactiveerd, enerzijds met inspirerende content in de vorm van een praktische, gebruiksvriendelijke en eigentijds vormgegeven gids, anderzijds met 16 aantrekkelijke exclusieve aanbiedingen geselecteerd door NS.

Online magazine #nsfavourites NS DutchGiraffe
Online magazine #nsfavourites NS DutchGiraffe
Online magazine #nsfavourites NS DutchGiraffe
Online magazine #nsfavourites NS DutchGiraffe

Awards

#nsfavourites heeft allerlei internationale awards gewonnen. Een US Content Marketing Award in de categorie ‘Best New Digital Publication’ en een Digital Communications Award in Berlijn. Daarnaast is #nsfavourites genomineerd voor een Digital Magazine Award in London.

Online magazine #nsfavourites NS DutchGiraffe

Citybloggers en influentials

Op nsfavourites.nl ontdekt de reiziger tips en leuke adressen in vier favoriete Nederlandse steden, geselecteerd door vooraanstaande Nederlandse citybloggers en influentials.

Online magazine #nsfavourites NS DutchGiraffe

#nsfavourites

In het digitale magazine kan de gebruiker zelf een lijstje favourites samenstellen en bewaren, en bovendien wordt de snelste route van het station naar elke tip eenvoudig weergegeven, en is op de kaart het totaalaanbod van tips in de buurt te zien. Alle drempels die een NS-abonnementhouder zou kunnen ervaren om een dagje uit te plannen, worden hierdoor weggenomen, want met de tips en aanbiedingen van #nsfavourites wordt het gegarandeerd een goede ervaring.

Online magazine #nsfavourites NS DutchGiraffe
Online magazine #nsfavourites NS DutchGiraffe

Een geslaagde samenwerking

NS Base Marketeer Judith Beckers kijkt terug op een geslaagde samenwerking met zowel DutchGiraffe, verantwoordelijk voor de technische realisatie, als G+J Custom Content, verantwoordelijk voor creatief concept en contentcreatie. ‘In #nsfavourites biedt NS meer dan 700.000 abonnementhouders een aanleiding om vaker met de trein te reizen. De tips, geselecteerd door lokale bloggers, maken dit platform inspirerend en vernieuwend, zelfs voor gebruikers die de desbetreffende stad al vaker bezocht hebben.’

Een positieve impact heeft op het imago van NS

De metrics laten zien dat de e-mailcampagne rondom de redactionele campagne #nsfavourites een significant hogere CTO en CTR en time spent heeft dan niet-redactionele campagnes, vergeleken met de NS benchmark. Maar liefst 54% van de ontvangers opent de mailing, 38% klikt door. Aanvullend onafhankelijk kwantitatief en kwalitatief onderzoek toont aan dat #nsfavourites een positieve impact heeft op het imago van NS, en dat de waardering voor het digitale magazine hoog is onder de gebruikers. 81% geeft aan dat ze door het digitale magazine geïnspireerd worden om eropuit te gaan, 83% vindt dat er precies genoeg content en precies genoeg aanbiedingen in het magazine zijn opgenomen. 80% geeft aan het digitale magazine vaker te willen ontvangen en 62% geeft aan de content uniek en onderscheidend te vinden. Digitale bereik na lancering: 175.000 Gebruikers 133.000 Gem. Sessieduur 01:54 min.

Naar het magazine