Binnen de pilot Schoon Belonen werken gemeenten en maatschappelijke organisaties samen om zwerfafval in Nederland zoveel mogelijk te voorkomen en te bestrijden. Het project is een initiatief van de VNG, Natuur & Milieu en het Afvalfonds Verpakkingen. Als afsluiting van deze rijke pilot besloot Nederland Schoon om een bloemlezing uit te geven. In de vorm van een online magazine én een boekwerk in print.

Print magazine Bloemlezing, Nederland Schoon. Schoon Belonen – Dutchgiraffe | Digital Creatives

Online & offline hand in hand

Het is niet voor het eerst dat DutchGiraffe de kracht van online combineert met print. Het resultaat is een feestelijke uitgave waarin het succes van het project prachtig wordt weergegeven. De printuitgave is uitgereikt aan onder andere de minister van infrastructuur en milieu en diverse topambtenaren. De online uitgave is als laatste editie opgenomen op schoonbelonenmagazine.nl.

Initiatieven Bloemlezing, Nederland Schoon. Schoon Belonen – Dutchgiraffe | Digital Creatives

Redactionele samenwerking

Door de grote hoeveelheid content was een nauwe samenwerking nodig. We hebben samen met de klant in twee sessies alle content gestructureerd tot een logisch en leesbaar geheel op alle mogelijke devices én in print. Het resultaat is een gevarieerd bladritme zonder dat je wordt overdonderd door het geheel aan initiatieven. Daarnaast zijn de losse initiatieven ook eenvoudig te vinden.

Kinderen in Bloemlezing, Nederland Schoon. Schoon Belonen – Dutchgiraffe | Digital Creatives
Online Magazine Bloemlezing, Nederland Schoon. Schoon Belonen – Dutchgiraffe | Digital Creatives

Design grafische elementen

Naast het design van de layout hebben we ook het beloningssysteem inzichtelijk gemaakt doormiddel van een custom iconenset en een overzichtskaart. In print geeft de statische kaart fraai de hoeveelheid projecten weer en online fungeert deze tevens als interactieve inhoudsopgave.

 

Online magazine Bloemlezing, Nederland Schoon op iPad. Schoon Belonen – Dutchgiraffe | Digital Creatives
Cover online magazine Bloemlezing, Nederland Schoon. Schoon Belonen – Dutchgiraffe | Digital Creatives