Sioo is dé interuniversitaire ambachtsschool die mensen en organisaties wendbaar maakt in veranderings- en organisatieprocessen. Sioo is in 1958 opgericht door acht Nederlandse universiteiten, mede op initiatief van de organisatieadvieswereld. DutchGiraffe is gevraagd om een nieuwe website te realiseren, een effectief UX design op te zetten en om de juiste informatie sneller te kunnen laten vinden. Het belangrijkste doel is het meer uit te laten nodigen tot aanmelden. Samen met Sioo ontwikkelde we een nieuwe responsive website met een eenduidige visuele taal, geoptimaliseerd voor primaire doelgroep van SIOO.

Sioo website actueel – Dutchgiraffe | Digital Creatives

Doelgroep & Persona’s

Bij SIOO bestond de wens (en noodzaak) om haar online communicatie aan te pakken. De verouderde website was niet responsive, onvoldoende ingericht op de juiste doelgroep en persona’s en is in de loop van de jaren tot een vergaarbak van allerlei informatie getransformeerd. DutchGiraffe identificeerde de doelgroep, ontwikkelde persona’s met de bijbehorende call-to-actions en bepaalde doeltreffende customer journeys tijdens de UX-fase.

sioo_banner_dutchgiraffe_02

Een optimale WordPress maatwerkoplossing

Om de beoogde design-, UX- én technische doelstellingen te kunnen halen, hebben we gekozen voor WordPress. Het biedt effectieve bouwblokken, ontwikkelt zich continu door en levert vrijheid door een gebruiksvriendelijk CMS. Sioo is hierdoor zelf eenvoudig in staat om relevante content te publiceren. Dit vermindert frustratie, levert tijdwinst en zorgt voor meer aanmeldingen via de website.

sioo_banner_dutchgiraffe_03

Visuele laag

Er is een voor visuele laag toegevoegd. Hierdoor wordt de herkenbaarheid van Sioo als instituut benadrukt. Het krachtig fotografisch beeld, passend bij kernbegrippen als ‘verandering’ en ‘leiderschap’ draagt bij aan de herkenning bij de doelgroep en aan een versterking van de identiteit.

sioo_banner_dutchgiraffe_04 Sioo website banner – Dutchgiraffe | Digital Creatives

Overzicht

Sioo ververst haar aanbod van opleidingen met de diverse startdata en actualiteiten op dagelijkse basis. Het is dan ook een vereiste dat bezoekers met één klik naar de actuele opleidingsoverzichten kunnen worden geleid. Binnen deze overzichtspagina’s krijg je direct de laatste updates. Of kun je met een filter eenvoudig op basis van categorieën een persoonlijk overzicht genereren.

sioo_banner_dutchgiraffe_05