DutchGiraffe ontwikkelde samen met TUI een online Content Management Systeem, vanuit waar content van meer dan 70 bestemmingen voor TUI online beheersbaar wordt gemaakt. Deze content wordt dagelijks vol-automatisch met de vloot van TUI gesynchroniseerd.

Met TUI Cloud heeft TUI een uniek concept gelanceerd. Via een onboard wifi signaal wat door het mobiele Inflight Entertainment Systeem Airfi wordt gegenereerd, wordt de wereld van TUI ontsloten. De passagier wordt gedurende de vlucht via zijn eigen device geïnspireerd & geïnformeerd over de bestemming. Krijgt informatie aangereikt over de vlucht en kan tijdens de reis bijvoorbeeld gamen, kranten en tijdschriften lezen. TUI Cloud is van toegevoegde waarde tijdens de reis, maar inspireert ook om een volgende vakantie weer met TUI te boeken.

DutchGiraffe is verantwoordelijk voor concept, design, ontwikkeling en vergezicht.

TUI Cloud door DutchGiraffe

Inspiratie & informatie

Met TUI Cloud heeft TUI een uniek en innovatief Inflight Entertainment Systeem aan boord van haar vloot. TUI biedt passagiers de mogelijkheid om contact te maken met een onboard lokaal internet. Hiermee wordt toegang verkregen tot een grote diversiteit aan inspirationele informatie.

TUI Cloud door DutchGiraffe

One platform, any device

TUI Cloud biedt passagiers aan boord de mogelijkheid om met hun eigen device (telefoon/tablet/laptop) een veelvoud van content te bekijken, lezen en ervaren. En dat is uniek. Het Inflight Entertainment Systeem wordt door het content team van TUI bijgehouden en iedere dag automatisch gesynchroniseerd.

TUI Cloud door DutchGiraffe

Van WordPress naar Airfi

TUI Cloud is ontwikkeld op het WordPress CMS, wat een duidelijke meerwaarde levert op het gebied van content management. Echter vraagt de techniek van Airfi om statische html i.p.v. database gestuurde content. De oplossing ligt in een indrukwekkende en volautomatische export tool die de content vanuit WordPress ‘plat slaat’ en leesbaar en beschikbaar maakt voor Airfi.

tuicloud-infographic

Airfi: On it’s way to the top!

Het Inflight Entertainment Systeem van TUI is gebaseerd op de techniek van Airfi, ’s werelds meest mobiele on board entertainment systeem. In combinatie met TUI Cloud biedt het een meer dan volwaardig systeem met oa. 3D flightmaps, kranten, games en een shop.