Het begon met het online Fijn! Magazine. Het digitale en interactieve online magazine van de Zorgboog, gecombineerd met gerichte emailmarketing om de doelgroep maximaal te inspireren met positieve informatie en verhalen waar de individu centraal staat. Eenmaal online is het digitale magazine aangevuld met een passend gedrukt magazine. De stijl van het online magazine is prachtig vertaald naar de print versie, de beeldredactie komt prachtig tot zijn recht en de opmaak is iedere uitgave weer verrassend.

Print-magazine-relatiemagazine-Zorgboog-edities-dutchgiraffe-2017-covers

Groei door succes

De geschiedenis van Zorgboog Magazine laat zich kenmerken door een stabiele groei in oplagen en inhoud. In 7 edities is de oplage gestegen van 26.000 naar 115.000 exemplaren en van 20 naar 28 pagina’s per magazine. Door het succes is ook de commerciële waarde gestegen van het magazine in de vorm van advertentieverkoop.

Print-magazine-relatiemagazine-Zorgboog-edities-dutchgiraffe-2017-binnenwerk-1

Beeldredactie

Niet alleen het totale design is afkomstig uit de studio van DutchGiraffe, ook het coverfotobeleid is hieruit voortgekomen. Prachtig helder beeld, waarbij de mens altijd centraal staat. De overige aangeleverde fotografie wordt waar nodig aangevuld met aangekochte foto’s. Beeldredactie vindt ook plaats op conceptniveau voor specifieke rubrieken zoals bijvoorbeeld de column.

Print-magazine-relatiemagazine-Zorgboog-edities-dutchgiraffe-2017-beeldredactie-1
Print-magazine-relatiemagazine-Zorgboog-edities-dutchgiraffe-2017-beeldredactie-2
Print-magazine-relatiemagazine-Zorgboog-edities-dutchgiraffe-2017-beeldredactie-3

Rubrieksiconen en illustraties

Het Zorgboog Magazine is voorzien van informerende en inspirerende illustraties, versterkt met prachtige en herkenbare rubrieksiconen, waardoor de (terugkerende) lezer snel en eenvoudig zijn favoriete rubriek te pakken heeft. Zowel de illustraties als de iconen geven aan het magazine een extra verfijning en verrijken de layout op subtiele wijze.

Responsive-online-magazine-alumni-houthoff-buruma-digitaal-dutchgiraffe-2017-rubrieksiconen
Print-magazine-relatiemagazine-Zorgboog-edities-dutchgiraffe-2017-binnenwerk-2