DIA Nominatie. Zijn we apetrots op!
Jazeker! Het moment is daar: We hebben een DIA nominatie op zak. En daar zijn we natuurlijk apetrots op! 'Met welk project?' luidt natuurlijk de logische vervolgvraag. Gaan we je vertellen: 'Rijksoverheid Designtaal voor Digitaal'. Benieuwd naar wat we hebben gedaan? Dat lees je hieronder:
Aanleiding van het project
De Rijksoverheid werkt aan een inclusieve samenleving. Een samenleving die volledig profiteert van de digitale gemeenschappelijke markt. Het bouwen van slimme steden, betere toegang tot e-government en e-healthdiensten en het verspreiden van digitale vaardigheden zullen bijdragen aan een betere digitale Nederlandse samenleving.
De huidige rijkshuisstijl is ontwikkeld voor offline gebruik. Voor digitale/online projecten wordt verwezen naar de algemene en minder specifieke online richtlijnen. Dit heeft voor grote onderlinge digitale verschillen gezorgd. En deze verschillende leveren een negatieve bijdrage aan die beoogde inclusieve digitale samenleving.
Rijksoverheid wil meer eenheid aanbrengen in haar digitale middelen; een onderdeel naar het realiseren van de Nederlandse Digitale Agenda 2020.
Even in het kort de opdracht
Ontwikkel op basis van de huidige Rijkshuisstijl aanvullende design richtlijnen, toepasbaar voor alle digitale middelen van de Rijksoverheid. Draag daarbij zorg voor eenheid, verhoogd gebruiksgemak en maximale toegankelijkheid wat samen positief bijdraagt aan de beoogde inclusieve Nederlandse digitale samenleving.
Wat hebben we eigenlijk gedaan?
Met als basis Google material design ontwikkelden we een aanvulling op de huidige rijkshuisstijl. In totaal beslaat het document ‘Online Designtaal Rijksoverheid’ (op dit moment) meer dan 120 pagina’s. Het beschrijft alle relevante elementen en manieren van toepassen waarmee de ‘makers’ van de Rijksoverheid op eenduidige manier online middelen kunnen vormgeven en ontwikkelen. Hiermee heeft de Rijksoverheid een belangrijke stap gezet naar een verbeterde Nederlandse inclusieve digitale samenleving, zoals als doelstelling beschreven in de digitale agenda 2020 van Nederland.
En nu?
Nu moeten we wachten tot 31 mei. Dan is de award show. En dan weten we of de jury deze vreemde eend in de bijt als winnaar heeft kunnen kiezen en ons één van die 15 felbegeerde Dutch Interactive Awards toebedeeld.
Meer weten over de case?
Bekijk 'm hier