WPM 3.0 gaat binnenkort live!

Na veel testen, experimenteren en nog eens testen is het eindelijk zover, WPMagazines 3.0 is bijna klaar voor gebruik! We hebben er met z’n allen naar uitgekeken, we hebben gepraat over de vele mogelijkheden en we hebben gedroomd over het gemak van WPM 3.0. Ben jij nu nieuwsgierig geworden wat WPM 3.0 precies inhoudt, lees dan vooral verder.

Voor iedereen die nieuw is, WPMagazines is een publishing tool gebaseerd op WordPress. Verschillende soorten online publicaties kunnen ermee worden gemaakt. Denk hierbij aan externe communicatiemiddelen, zoals jaarverslagen, glossy’s, handleidingen en brochures, maar ook interne magazines en nieuwsbrieven.

Als je nu denkt dat dit te ver boven je pet gaat, stellen we je graag gerust. WPM 3.0 is namelijk speciaal gemaakt om makkelijk en praktisch in gebruik te zijn. Allow us to explain.

Editor

De editor, ook wel bekend als een page builder, is gemaakt om het opstellen van pagina’s handig te kunnen doen. Je werkt er namelijk met verschillende blokken die je kan verbouwen, verslepen en omvormen totdat het precies is wat je voor ogen hebt. Er zijn meer dan 35 blokken waarmee je aan de slag kan om jouw visie tot leven te brengen. 

Het intuïtieve programma helpt je onder andere om de juiste focus op de afbeelding te leggen, teksten passend te maken en media toe te voegen. En dat niet alleen voor magazines voor desktop gebruikers, maar ook voor mobiel en tablet gebruik.

editor mockup 3.0

MyAdmin

MyAdmin is een feature dat compleet nieuw is in WPM 3.0. Je krijgt de volledige verantwoordelijkheid over je account en publicaties. Zo kan je makkelijk nieuwe licenties kopen en aanmaken, of je kan je licentie opzeggen, upgraden of downgraden. 

Ook als je profiel wijzigingen wilt aanbrengen, is MyAdmin handig. Je past je gebruikersnaam, e-mailadres of wachtwoord makkelijk aan. Of je nu een gebruiker wilt toevoegen, je rekeningnummer wilt wijzigen, je billingcontacten moet aanpassen of een nieuw adres moet toevoegen, je kan het allemaal zelf doen in MyAdmin.

En wil je vanuit de MyAdmin omgeving door naar WordPress, dan hoef je niet opnieuw in te loggen. Door de SSO (Single Sign-On) kan je snel en makkelijk wisselen tussen MyAdmin en WordPress.

MyAdmin

WCAG

Een online publicatie moet te lezen zijn door iedereen, ondanks eventuele beperkingen. WPMagazines maakt publicaties die voldoen aan de WCAG AA richtlijnen, waardoor iedereen met een visuele, motorische of cognitieve beperking ook kan genieten van de aangeboden online ervaring. 

Dit gebeurt onder andere door het toevoegen van alt-teksten en custom attributes. Hierdoor is het mogelijk voor iedereen om te weten wat er op een afbeelding staat, kan iedereen door de navigatie heen tabben en zijn alle buttons WCAG vriendelijk. Online moet toegankelijk zijn voor iedereen en WPMagazines maakt dat mogelijk. 

Ben je nu benieuwd naar hoe een online publicatie zoals een magazine, jaarverslag, glossy of brochure van WPMagazines kan passen binnen jouw communicatiemix? Vraag een demo aan en experimenteer met de vele mogelijkheden. 

Of als je graag meer wilt weten, een consult wilt inplannen of je vragen wilt stellen, neem dan contact op met Milou via [email protected].