YOUNG van YoungCapital nu ook online

YoungCapital is een uitzendbureau voor jong talent. De identiteit van YoungCapital draait om lef, energie, adrenaline en ambitie. Dit is al herkenbaar in alle communicatie die ze de wereld in brengen, zoals tv-reclames, advertenties en social media posts. Elk jaar brengen ze het YOUNG magazine uit, maar met het oog op duurzaamheid hebben ze besloten het dit jaar anders aan te pakken. Met de vele extra features die online biedt, zoals het meten van resultaten, het spelen met verschillende interactieve elementen en de diversiteit aan fonts en stijlen, zijn ze bij DutchGiraffe en WPMagazines aan het goede adres. Wij weten heel goed wat we daar allemaal mee kunnen doen. Dit is wat we hebben gedaan voor YoungCapital.

Naar de case

Don Papa rum smaakt naar meer

Don Papa is een rum merk dat inspiratie en smaken haalt uit de Filipijnen. De kleurrijke en diverse cocktails die gemaakt kunnen worden met Don Papa rum transporteren je naar het heerlijke Sugarlandia, een plek waar je zintuigen worden versterkt en niks is zoals het lijkt. Om dit zeker te weten, moet je natuurlijk zelf de rum van Don Papa proeven. Het maken van een online magazine voor een speels en kleurrijk merk zoals Don Papa is altijd een genot. Hoe we dit hebben gedaan en welke keuzes we hebben gemaakt, lees je hier terug.

Naar de case

UX onderzoek interne magazine Groene Hart Ziekenhuis

Het Groene Hart Ziekenhuis is al heel erg lang klant bij DutchGiraffe. De huisstijl van de website is inmiddels aangepast, en nu na meer dan 40 edities is het ook tijd om het ontwerp van de SCOOP, hét online magazine voor de werknemers, aan te passen. Een nieuw verfrissend ontwerp. Om ervoor te zorgen dat de SCOOP net zo goed, of misschien zelfs beter, in de smaak zal vallen bij de doelgroep is er een onderzoek opgezet. Stagiaire Keesie past verschillende methodes toe om erachter te komen wat de wensen en voorkeuren van de lezers zijn.

Naar de case

De nieuw strategische koers van Stadgenoot in een online magazine

Stadgenoot is een van de grootste Amsterdamse woningcorporaties. November 2022 presenteerde zij haar nieuwe strategische koers. Het Haagse bureau, Ontwerpwerk, was verantwoordelijk voor de volledig vernieuwde huisstijl en wij hebben deze nieuwe stijl doorvertaald naar een online magazine. De koers heeft de titel ‘Stadgenoot: altijd in de buurt’. De koers geeft voor de komende jaren duidelijkheid over de richting van Stadgenoot.

Naar de case

Het alumniblad van de TU Delft, Delft Matters, nu ook online te lezen

Het gratis alumnimagazine voor TU Delft for Life community, Delft Matters, is geheel vernieuwd. Het magazine bestaat uit nieuwsupdates, artikelen en interviews met studenten, alumni, wetenschappers en medewerkers. Artikelen met nog meer ruimte voor verdieping, vernieuwing en verbinding. Een nieuwe naam en geheel nieuwe opmaak vanuit het Haagse Ontwerpwerk. DutchGiraffe heeft het blad vertaald naar digitaal voor zowel de Nederlandse- als de Engelse versie.

Naar de case

De Route van School naar Werk

Het project de Route van School naar Werk is een initiatief van Firma Twist. Het doel van dit project is om meer leerlingen uit het Praktijkonderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs duurzaam aan het werk krijgen. DutchGiraffe heeft bij mogen drogen aan dit doel door een online magazine te maken. In dit online magazine worden de vele onderzoeken, bijeenkomsten en interviews gedeeld met de belangrijkste inzichten en mooie praktijkvoorbeelden.

Naar de case

De eerste regionale aanpak personeelstekort rapportage

Het Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs is het expertisecentrum op het gebied van de arbeidsmarkt in het primair onderwijs. Het doel van Arbeidsmarktplatform PO is bijdragen aan het beste onderwijs voor ieder kind. In het nieuwste magazine dat wij voor Arbeidsmarktplatform PO hebben mogen maken, wordt extra aandacht besteed aan samenwerken.

Naar de case

Het eerste Ikazia jaarverslag in de vorm van een online publicatie

Tijd om het jaarverslagen seizoen van 2021 te openen met het eerste online sociaaljaarverslag van het Ikazia Ziekenhuis. Ikazia is het ziekenhuis in Rotterdam waarin vrijwel alle specialismen te vinden zijn. Sinds 2009 brengt Ikazia al verschillende nieuwsberichten uit in de vorm van bladerbare PDF’s. Tijd om hier verandering in te brengen. Ikazia gaf ons de kans het sociaaljaarverslag van 2021 op te maken in een digitale vorm. Een online jaarverslag geeft je de mogelijkheid (in tegenstelling tot een statische PDF) om een jaarverslag interactief te maken middels video’s en podcasts.

Naar de case

10.000 kilo papier | 56 landen; SPUI gaat digitaal

Het was het afgelopen jaar tijd om eens goed naar SPUI magazine te kijken. Toen het zo’n twintig jaar geleden in het leven werd geroepen door Wim Koning, destijds de drijvende kracht achter het alumnibureau, stonden er nog geen 50.000 adressen in de database. Dit aantal was in december 2020, bij het laatste nummer, meer dan verdubbeld. Voor deze SPUI was zo’n 10.000 kilo papier nodig, dat naar 114.000 adressen in 56 landen op vijf continenten werd verzonden. Dat stelde ons voor de vraag of een papieren tijdschrift met zo’n enorme en snel groeiende oplage in deze tijd nog te verantwoorden is.

Naar de case

Aandacht voor digitale geletterdheid in Europa

Cidree is het consortium van instellingen voor ontwikkeling en onderzoek in het onderwijs in Europa. Het is een zelfbesturend netwerk van onderwijsinstellingen die een erkende nationale rol spelen op het gebied van leerplanontwikkeling en/of onderwijsonderzoek. Elk jaar publiceert Cidree een compleet jaarboek welk dit jaar in het teken staat van computer wetenschappelijke principes die worden ondersteund door digitale geletterdheid in het curriculum van middelbare scholen in 14 landen. DutchGiraffe heeft een beknopte, interactieve, versie van het Cidree jaarboek van 2021 opgezet In WPMagazines. Met de highlights vanuit elk land, eenvoudig om te delen en te vergelijken. Mooi om op deze manier een steentje bij te dragen aan de digitale geletterdheid op de middelbare scholen in Europa.

Naar de case

Online magazine ZonMw - Samen bouwen aan betere jeugdhulp

Een aantal jaar geleden heeft ZonMw haar eerste online publicatie uitgebracht. En met succes! Al snel volgden verschillende nieuwe publicaties met allemaal de focus op jeugdhulp. ZonMw wil zorgen dat het goed gaat met de jeugd. Afgelopen jaar heeft ZonMw een nieuwe publicatie uitgebracht in de volledig vernieuwde huisstijl.

Naar de case

Het eerste online magazine Arseus Dental Nederland

In 2006 introduceerde Arseus Dental een eerste (print)magazine. Ruim 15 jaar later was deze nodig toe aan vernieuwing. Aan ons de opdracht om een eerste digitale publicatie te ontwikkelen. Met een interactief digitaal magazine wil Arseus Dental de tandheelkundige professie inspireren met oplossingen. Dit kan bijdragen aan de verhoging van de efficiëntie en kwaliteit, met de volledige focus op de patiënt.

Naar de case

Online magazine Port of Rotterdam nieuwe editie

Port of Rotterdam is ondertussen een bekende en vaste klant van onze online publicaties. Na de twee edities van 2020 is afgelopen zomer ook de derde publicatie gelanceerd. Deze publicatie richt zich op de toekomst van de haven. Hoe zal de haven van Rotterdam er in de toekomst uitzien? In dit magazine krijgt de lezer een klein inkijkje in de lopende bezigheden om een toekomstbestendige haven te creëren.

Naar de case

Online magazine WOMEN Inc. - Ouders in dienst

Kinderen spelen een belangrijke rol in het leven van veel mensen met betaald werk. Vanaf het moment dat zij kinderen krijgen hebben zij er als het ware een baan bij. Welke rol kunnen werkgevers spelen bij het bewaren van een balans? Een inclusieve werkgever houdt rekening met deze belangrijke levensfase. In plaats van ouderschap te zien als een probleem (van met name vrouwen) dat werknemers thuis moeten laten, is het belangrijk het bespreekbaar te maken op het werk. Natuurlijk zijn er uitdagingen, die kennen wij ook: hoe regel je bijvoorbeeld goede vervanging tijdens verlof, hoe zit het precies met kolven tijdens werktijd en hoe zorg je ervoor dat iedereen, ook mensen die buiten de reguliere regelingen vallen, gebruik kunnen maken van verlof?

Naar de case

Het eerste Flying Dutchman
online magazine

Hearst Netherlands is zoals velen overtuigd van het digitaliseren van de print/glossy magazines. Echter waar ze het grote verschil mee maken is in bijzondere tijden een investering doen die de kracht en mogelijkheden van WP-Magazines weergeeft.

Naar de case

Zuidas Duurzaamheidsverslag

Het Duurzaamheidsverslag van Zuidas Amsterdam werd voorheen enkel als printmagazine uitgebracht. Maar écht duurzaam is het pas als je het magazine niet print, maar digitaal uitbrengt. En dus besloot Zuidas Amsterdam om vanaf editie 8 over te stappen op het publiceren van het jaarverslag via ons platform WP-Magazines, waarbij ze ons gevraagd hebben een aantal templates te ontwikkelen waarmee ze weer een tijdje vooruit kunnen. Een mooie opdracht met een duurzame inslag, leuk!

Naar de case

Online magazine Port of Rotterdam

Port of Rotterdam (Havenbedrijf Rotterdam) klopte bij ons aan omdat ze ideeën hadden voor een digitaal internationaal B2B-magazine. Ze hadden al een print krant, maar waren op zoek naar een dynamischer magazine door onder andere het gebruik van video en meer interactie met hun lezers. En dus mochten wij op het WP-Magazines aan de slag voor het eerste digitale Port of Rotterdam magazine, met 'digitalisering' als passend thema.

Naar de case

Online magazine WOMEN Inc.

Vrouwen in Nederland verdienen gemiddeld 15% minder dan mannen. Dat komt neer op €300.000,- in een werkend leven. Werkgevers spelen een essentiële rol bij het dichten van de loonkloof. 75% van de werkgevers denkt dat de loonkloof binnen hun organisatie niet voorkomt, vaak is dit wel het geval. Als partner van de #15procentminder campagne maakten wij in samenwerking met stichting WOMEN Inc. dit magazine, waarbij we werkgevers op weg helpen naar een eerlijk loonbeleid.

Naar de case

5 doelen voor jouw online magazine

Leestijd: 3,5 minuten

Op je website kun je niet altijd alle content kwijt die je wil. Interviews, achtergrondverhalen, beeldreportages; ze zijn vaak te lang om allemaal op je website te zetten. Een groot voordeel van een digitale publicatie is dat je ieder type content kwijt kunt, ongeacht de lengte ervan. Elke pagina wordt namelijk op maat vormgegeven. Het is daarom een mooie aanvulling op je website. Het voegt beleving, interactie en inspiratie toe aan je (online) communicatiemix. Daarnaast kun je ook het leesgedrag van je bezoekers meten via Google Analytics en is de publicatie op ieder apparaat makkelijk leesbaar omdat het zich automatisch aanpast aan het formaat van het scherm. Ben je benieuwd welke doelen je kunt halen met een online magazine? Lees mee.

Lees meer

Lerend transformeren

In 2017 startte het project Lerend Transformeren. Wat het project na tweeëneenhalf jaar heeft opgeleverd en wat anderen hiervan kunnen leren, lees je in dit magazine van de TNO.

Naar de case

Cornelis magazine Van Lanschot

Cornelis is het online magazine voor Van Lanschot. De naam is afgeleid van Cornelis van Lanschot de oprichter van de bank. Op 22 juli 1737 boekte hij de eerste inkopen voor zijn groothandel in koloniale waren in ’s-Hertogenbosch. De doelgroep bestaat uit klanten, prospects en overige geïnteresseerden. Na het opzetten van de Nederlandse variant van Cornelis, helpen we Van Lanschot Nederland met de mobiele optimalisatie. Voor Van Lanschot België verzorgen we de opmaak van iedere editie.

Naar de case

Laat je horen én zien met een online magazine

Leestijd: 4 minuten

In contact blijven met je klanten, medewerkers en stakeholders is belangrijk voor iedere organisatie, maar soms best lastig. Je wil betrokken zijn bij je klanten en het liefst wil je dat jouw klanten ook betrokken zijn bij jou. Het ultieme doel is het creëren van ambassadeurs, oftewel superfans voor jouw merk of product. Deze superfans kunnen medewerkers van je eigen bedrijf en enthousiaste trouwe klanten zijn. Maar hoe zorg je er nou voor dat je contact houdt met iedereen? Eén van de oplossingen is een online magazine. Ik vertel je waarom.

Lees meer

SGS Global Newsletter

Na meerdere opdrachten voor SGS Nederland, SGS Search en SGS België uitgevoerd te hebben, heeft ook SGS Noord-Amerika een beroep op DutchGiraffe gedaan. Zij hebben ons gevraagd een internationale nieuwsbrief op te zetten op basis van het bestaande online magazine van SGS Nederland.

Naar de case

Raedelijn Jaarverslag 2018

Raedelijn faciliteert en begeleidt professionals en organisaties om zich in te zetten voor een gezondere wijk, gemeente of regio. De eerste vier edities van het jaarverslag hebben we in een vergelijkbare stijl opgemaakt; bij aanvang van de vijfde editie zei onze klant ‘’Maak het maar edgy!’’. Een leuke uitdaging binnen de bestaande huisstijl en het karakter van de organisatie!

Naar de case

Digitaal jaarverslag FunX

De huisstijl van FunX is in een nieuw jasje gestoken en dat vraagt om een nieuwe look voor het digitaal jaarverslag. De kracht van FunX is dat jongeren zich gemakkelijk met het merk kunnen identificeren. Ze praten niet over jongeren maar met jongeren. En dat is precies het startpunt voor het redesign van het digitaal jaarverslag

Naar de case

Welkomstmagazine voor beleggers

Om nieuwe klanten sneller door te laten groeien binnen Robeco, wordt de welkomst journey nog belangrijker. Eén van de belangrijke touchpoints die Robeco aan haar klanten wil introduceren is het welkomstmagazine op het moment dat de klant 10 dagen belegd is. Dat is namelijk hét moment om beleggers te helpen. Wat is je doel, op welke termijn en op welke manier? Hoe ga je om met beursschommelingen. Robeco laat zien hoe hun eigen fondsmanagers beleggen en welke tips je daaruit kunt meenemen.

Naar de case