Het gratis alumnimagazine voor TU Delft for Life community, Delft Matters, is geheel vernieuwd. Het magazine bestaat uit nieuwsupdates, artikelen en interviews met studenten, alumni, wetenschappers en medewerkers. Artikelen met nog meer ruimte voor verdieping, vernieuwing en verbinding. Een nieuwe naam en geheel nieuwe opmaak vanuit het Haagse Ontwerpwerk. DutchGiraffe heeft het blad vertaald naar digitaal voor zowel de Nederlandse- als de Engelse versie.

Een kopie van print met alle voordelen van online

De opmaak die in het printblad is gehanteerd is ook doorgevoerd in de online versie. Het is een kopie van print met de voordelen van online: een kleinere carbon footprint, een groter bereik en het magazine is meetbaar. Dit alles, in de look & feel van TU Delft. Daarnaast beschikt het blad over veel linkjes naar externe artikelen die direct vanuit het magazine te openen zijn. Een online magazine geeft je de mogelijkheid om content interactief te maken middels bijvoorbeeld video’s of call to actions.

TU dg mobile (1)

Content is key

Delft Matters verschijnt vanaf nu twee keer per jaar. Het magazine is opgemaakt in de vorm van templates. Zo heeft iedere rubriek een eigen vormgeving waaraan deze herkent kan worden. Deze vormgeving hebben we in een digitaal jasje gestoken zonder dat deze teveel afwijkt van print. Sommige elementen hebben wij geanalyseerd, aangepast en verbeterd om de content nog sterker tot zijn recht te brengen in de online versie. 

Wat kan er nóg beter?

Nu de eerste editie gelanceerd is kan het analyseren beginnen. Alles om de volgende editie nóg beter te maken. Welke pagina’s worden goed gelezen? Op welke call to actions wordt vaak geklikt?

Mooie ontwikkelingen

Na het alumniblad van de UvA zijn wij trots om ook bijgedragen te mogen hebben aan het alumniblad van TU Delft. Geen duizenden kilo’s papier meer door de brievenbus, maar een responsive online en interactief alumnimagazine, welke over de hele wereld en door iedereen te lezen is. Mooie ontwikkelingen wat ons betreft!