YoungCapital is een uitzendbureau voor jong talent. De identiteit van YoungCapital draait om lef, energie, adrenaline en ambitie. Dit is al herkenbaar in alle communicatie die ze de wereld in brengen, zoals tv-reclames, advertenties en social media posts. Elk jaar brengen ze het YOUNG magazine uit, maar met het oog op duurzaamheid hebben ze besloten het dit jaar anders aan te pakken. Met de vele extra features die online biedt, zoals het meten van resultaten, het spelen met verschillende interactieve elementen en de diversiteit aan fonts en stijlen, zijn ze bij DutchGiraffe en WPMagazines aan het goede adres. Wij weten heel goed wat we daar allemaal mee kunnen doen. Dit is wat we hebben gedaan voor YoungCapital.

De opdracht

De opdracht is simpel te omschrijven; vertaal het print magazine in een online versie, maar dan met alle extra voordelen en elementen die online te bieden heeft in vergelijking met print. Challenge accepted! Een van onze favoriete uitdagingen. 

YoungCapital vond het belangrijk om dicht bij print te blijven, maar online werkt niet hetzelfde als print, en andersom ook. Het was dus leuk om te experimenteren hoe we print features konden vertalen naar online elementen, en hoe we nog meer online elementen konden toevoegen voor een extra laag beleving. En dit zonder de originele stijl los te laten. 

Tijdens de conceptfase hebben we daarom ook gekeken naar welke elementen er behouden konden worden en wat we gingen aanpassen voor online.

Goed tot hun recht laten komen

Kijk bijvoorbeeld naar de pagina ‘Iedereen een side hustle’. Waar in de printversie dit één lange reportage was, is het een online versie waar iedere jonge ondernemer een eigen pagina heeft om te shinen. Ideaal voor SEO en online vindbaarheid, maar ook voor de jonge ondernemers die nu helemaal tot hun recht komen op een eigen pagina!

Young_Capital_mobile

De ontwerpfase

YoungCapital heeft een ontzettend herkenbare huisstijl. Ze staan bekend om de kleuren oranje en zwart. In het magazine zie je deze dan ook veel terug in de vorm van achtergrondkleuren, accenten en kopjes. De stijl van YoungCapital is ook heel erg ‘in your face’, zoals wij het zouden omschrijven. Dat komt vooral naar voren in de grote beelden en opvallende koppen en headers

Kijk dan maar eens naar de pagina ‘Compleet geflipt’. In de printversie is dit een pagina waar teksten op de kop staan en waar je het magazine moet draaien om te lezen, dit kun je niet makkelijk doen online, dus we hebben iets anders bedacht. Door parallax-effecten, omgedraaide letters en optellende cijfers toe te voegen is de dynamische vibe van deze pagina behouden. En hij is zelfs interactiever geworden.

En daar zijn wij goed in; de uitstraling van print vasthouden en zelfs verder trekken in de online versie. Door dynamiek en interactie toe te voegen is het al meteen minder statisch, het magazine wordt dan echt beleefd!

Het kaartspel is hier het perfecte voorbeeld van. De kaartspellen zouden in de printversie uitgeprint worden voor de lezer, maar in de online versie hebben we ervoor gekozen om ‘hover’ effecten te geven aan de kaarten. De kaart toont de achterkant als de lezer met de muis over de kaart gaat. Dit is een extra laag interactie voor de gebruiker en een stuk speelser om mee te werken.

Ook de mobiele versie is helemaal bijgewerkt in gebruik. Enkele pagina’s die er mooi uitzien op desktop, komen niet altijd tot hun recht op de mobiele versie. Aangezien YOUNG een externe publicatie is en de kans dus groot is dat mensen het mobiel gaan bekijken, hebben we extra veel tijd gestoken in het optimaal opstellen van mobile view. Op die manier is het magazine goed te bekijken, in zijn volle glorie, op desktop, mobiel en tablet.

YC 1
YC 2

Het eindresultaat

Uiteindelijk staat er nu een gaaf magazine online. Het is een magazine waar veel in gebeurt als het gaat om stijlen en effecten. We hebben de ultieme online twist mogen geven aan een tof print magazine. En dat ook nog eens in WPMagazines 3.0, wat zijn we toch blij met deze upgrade!