Stadgenoot is een van de grootste Amsterdamse woningcorporaties. November 2022 presenteerde zij haar nieuwe strategische koers. Het Haagse bureau, Ontwerpwerk, was verantwoordelijk voor de volledig vernieuwde huisstijl en wij hebben deze nieuwe stijl doorvertaald naar een online magazine. De koers heeft de titel ‘Stadgenoot: altijd in de buurt’. De koers geeft voor de komende jaren duidelijkheid over de richting van Stadgenoot.

De pre’s van online

Het online magazine bestaat uit verschillende artikelen waarin de nieuwe koers wordt toegelicht. Daarnaast is er een infographic toegevoegd waarin visueel en door middel van interactieve elementen de cijfers van Stadgenoot kort inzichtelijk worden gemaakt. Tot slot zijn er drie video’s te zien in online magazine waarin initiatieven van bewoners en organisaties met mooie resultaten te zien zijn. Deze video’s zijn een mooie toevoeging voor het online magazine en laten je nog beter de successen van Stadgenoot ervaren.

Img 4_ Impression

Content in leven houden

Na lancering blijft Stadgenoot via hun social media kanalen het online magazine delen. Wekelijks wordt elke week één specifiek interview ‘in the spotlight’ gezet. Op deze manier blijft het magazine bij mensen in beeld komen en verleng je de levensduur van je content. Een content kalender kan hier ook een belangrijke rol bij spelen. Een content kalender helpt je bij het plannen en organiseren van je content. Dit raden wij sterk aan. 

Analyseren kan beginnen

Een aantal weken na lanceren kan het analyseren gaan beginnen. Het online magazine wordt gemeten en we achterhalen de cijfers. Welke pagina’s worden goed gelezen?

Ilustratie_impressie
video_impression

Welke wat minder en waar ligt nog ruimte voor verbetering? We doen er alles aan om elke editie beter te laten scoren en bieden hierbij graag ondersteuning. Op naar meer!