DEN is de koploper in de digitale transformatie van de culturele sector. We kunnen er niet meer omheen, onze samenleving wordt steeds digitaler. DEN helpt daarom culturele instellingen om relevant te blijven door mee te groeien naar een digitale toekomst. Dit doen ze onder andere door krachten te bundelen met Taskforce Samenwerkingsverband Publieksdata.

In het online magazine willen ze de kracht van publieksdata laten zien. Met als hoofddoel om zoveel mogelijk mensen te bereiken met het belang van het project. Zo bestaat het magazine uit verschillende interviews, inspiratiepagina’s en filmpjes. Op die manier wil DEN dichtbij het publiek komen, door ideaal gebruik te maken van de mogelijkheden die online magazines bieden.

Den_2023_Mobile

Persoonlijke ontwerpen

Aangezien we spreken van een samenwerking tussen DEN en Taskforce Samenwerkingsverband Publieksdata, zat er een leuke uitdaging in de combinatie van kleurenpaletten. De kleurenpaletten komen erg overeen, maar het doel van het magazine was toch om herkend te worden als DEN. We hebben gelukkig onze match gevonden en uiteindelijk is het gelukt om een herkenbaar en samenhangend kleurenpalet neer te zetten.

Tekst en beeld combineren

Een lap tekst lezen is niet per se een inspirerende bezigheid, maar door creatieve vormgeving en de combinatie van variërend beeldmateriaal wordt het allemaal een stuk aantrekkelijker om te zien.

Telefoon Frame
Laptop Frame

Ook het toevoegen van video’s en quotes maakt een pagina levendiger.