Don Papa is een rum merk dat inspiratie en smaken haalt uit de Filipijnen. De kleurrijke en diverse cocktails die gemaakt kunnen worden met Don Papa rum transporteren je naar het heerlijke Sugarlandia, een plek waar je zintuigen worden versterkt en niks is zoals het lijkt. Om dit zeker te weten, moet je natuurlijk zelf de rum van Don Papa proeven. Het maken van een online magazine voor een speels en kleurrijk merk zoals Don Papa is altijd een genot. Hoe we dit hebben gedaan en welke keuzes we hebben gemaakt, lees je hier terug.

De opdracht

De eerste editie van het online magazine van Don Papa staat in het teken van Chefs & Shakers. Bij de Chefs & Shakers competitie, opgezet door Don Papa, staat de Filipijnse eet- en drinkcultuur centraal. Verschillende duo’s van chef en shaker creëren de ultieme food pairing. Het winnende duo vertrekt naar de Filipijnen en komt terug met nieuwe ervaringen, verhalen en recepten om te delen. En dat is ook precies waar Don Papa voor staat; het delen van de diepere connectie rond eten en drinken. 

In het magazine vind je daarom ook verschillende verhalen over Don Papa en de mensen achter de heerlijk rum en cocktails. Met als hoofdact de rapportage over de competitie. Na het lezen van de passievolle verhalen kan je niet anders dan een smaak voor rum ontwikkelen. 

Het gaat dus over karakter, persoonlijkheid en de mensen achter de rum.

DonPapa_mobile

Ontwerp

Don Papa heeft een sterke en duidelijke huisstijl, maar hoe gaat dat verder in de digitale wereld? Na het bestuderen van de huisstijl, hebben we dit toegepast in de pagina’s van het magazine. 

Ons hoofddoel is en blijft het uitstralen van de Don Papa vibe; speels, jungle en exotisch. We hebben dit gedaan door in het kleurgebruik en de achtergrond de herkenbare kleuren van Don Papa te gebruiken. Ook hebben we schatkaarten verwerkt op de achtergrond voor de mysterieuze exotische sfeer. In het hele magazine is de Filipijnse uitstraling te herkennen, kijk alleen al naar de illustraties van de uitheemse dieren die op speelse wijze voorkomen. 

Dit hebben wij kunnen doen op de manier zoals we dat doen, omdat we experts zijn op het gebied van online magazines. We hebben ons dusdanig verdiept in de klant en de stijl van Don Papa om ervoor te zorgen dat alles goed tot zijn recht kan komen. Wij kunnen als geen ander deze vertaling maken, om voor de beste leeservaring te zorgen.

Het resultaat

Aan het einde van de rit, staat er nu een speels en jungle themed magazine online. Alle elementen zijn zo kenmerkend voor Don Papa dat het meteen duidelijk is wie Don Papa is en waar ze voor staan. Dit bevestigt alleen maar het succes van onze hands-on aanpak. 

Frame 19
don papa case 4

De stijl, de beelden en de rapportage van de Chef’s & Shakers competitie zijn allemaal 100% Don Papa.

Een heerlijke samenwerking

De sparsessies voorafgaande aan het ontwerp en de feedbacksessies tijdens de ontwerpfase hebben geholpen om de spijker nog meer op zijn kop te slaan als het gaat om het toepassen van de huisstijl van Don Papa. Dit bevestigt alleen maar het succes van onze hands-on aanpak. 

We mochten zelf ook aanwezig zijn bij de Chefs & Shakers competitie. We hebben toen goed kunnen ervaren hoe Don Papa te werk gaat en we kunnen alleen maar beamen dat de belevenis mooi aansluit bij hun identiteit. Luc en Barnard hebben het enorm naar hun zin gehad en heerlijk gegeten en gedronken. Dat is nou nog eens een heerlijke samenwerking!