Het Duurzaamheidsverslag van Zuidas Amsterdam werd voorheen enkel als printmagazine uitgebracht. Maar écht duurzaam is het pas als je het magazine niet print, maar digitaal uitbrengt. En dus besloot Zuidas Amsterdam om vanaf editie 8 over te stappen op het publiceren van het jaarverslag via ons platform WP-Magazines, waarbij ze ons gevraagd hebben een aantal templates te ontwikkelen waarmee ze weer een tijdje vooruit kunnen. Een mooie opdracht met een duurzame inslag, leuk!

DG_Hello-Zuidas_Duurzaamheidsverslag_Img 2- Kleur indicatie

Herkenbaarheid door kleuren

Het Duurzaamheidsverslag werd voorheen enkel als printmagazine uitgebracht en dus bestond de huisstijl ervan enkel uit CMYK-kleuren, geschikt voor drukwerk. De bestaande kleuren hebben we omgezet naar frisse RGB-kleuren, geschikt voor beeldschermen, digitaal gebruik.

Elk thema heeft zijn eigen kleur, welke is toegepast op labels, buttons en subtitels binnen de pagina’s die binnen dat thema vallen. Daar krijgt het verslag structuur van en blijft het een consistent geheel.

DG_Hello-Zuidas_Duurzaamheidsverslag_Img 1- Impression

Consistent & modulair

Naast de cover, inhoudsopgave, het voorwoord en het colofon bestaat het verslag uit zeven thema’s. Elk thema bestaat op zijn beurt uit een informatiepagina, een pagina met cases (duurzame initiatieven met betrekking tot dat thema) en één uitgelichte case. Ieder soort pagina is op dezelfde manier opgebouwd, ze hebben dezelfde layout.

DG_Hello-Zuidas_Duurzaamheidsverslag_Case – square 1 Copy
DG_Hello-Zuidas_Duurzaamheidsverslag_Case – square 1 Copy 2

Templates

In totaal telt het verslag 25 pagina’s en dat is best veel om allemaal in de navigatie te plaatsen. Om de gebruiksvriendelijkheid van het magazine te bevorderen en een goede user flow te garanderen, hebben we van de thema’s enkel de informatiepagina in de navigatiebalk gezet. Op die informatiepagina vind je een doorklik naar de pagina met cases en de uitgelichte case.

Boei je lezer

Het leuke van digitale publicaties is dat je deze dynamisch kunt maken met fotosliders, videoheaders, video’s en illustraties. Omdat WP-Magazines op ’s werelds meest gebruikte cms WordPress gebouwd is, kunnen we bovendien gebruik maken van de meeste plugins, bijvoorbeeld interactieve grafieken. Omdat lezers geneigd zijn digitale content te scannen, kun je de aandacht trekken met bewegende elementen.

DG_Hello-Zuidas_Duurzaamheidsverslag_Img 2b: Visual information
DG_Hello-Zuidas_Duurzaamheidsverslag_Img 4- Impression2