In 2017 startte het project Lerend Transformeren. Wat het project na tweeëneenhalf jaar heeft opgeleverd en wat anderen hiervan kunnen leren, lees je in dit magazine van de TNO.

TNO-lerendtransformeren-case02 – inspiratie

DUIDELIJKE STRUCTUUR

Samen met de TNO hebben we gezocht naar de beste manier om de grote hoeveelheid achtergrondartikelen, interviews en actieonderzoeken een duidelijke en herkenbare plek in het magazine te geven. De drie hoofdonderwerpen in het magazine hebben elk een eigen kleur, waardoor altijd duidelijk is bij welk onderwerp een achterliggende pagina hoort. Bovendien heeft elk type content een eigen opmaak, waardoor er voor de lezer een duidelijke structuur in het magazine zit.

TNO-lerendtransformeren-case01 – magazine pages

VISUEEL AANTREKELIJK

De achtergrondartikelen, interviews en actieonderzoeken zijn lange over het algemeen teksten, dus het was uitdaging om het een visueel aantrekkelijk geheel te maken dat aanmoedigt verder te lezen. Dat hebben we onder andere gedaan door de teksten op te delen in verschillende tekstvlakken, afgewisseld met beelden en sprekende quotes.

TNO-lerendtransformeren-case03 – mobile

INTERACTIEF EN SPEELS DESIGN

Andere dingen die het magazine visueel aantrekkelijk maken zit hem in details. Denk hierbij aan iconografie, kleurencombinaties, overlappende elementen om meer diepte te creëren en de hovers op buttons.

TNO-lerendtransformeren-case04a – inspiratie
TNO-lerendtransformeren-case04b – quote
TNO-lerendtransformeren-case04c – lerend transformeren
TNO-lerendtransformeren-case04d – iconografie