Cidree is het consortium van instellingen voor ontwikkeling en onderzoek in het onderwijs in Europa. Het is een zelfbesturend netwerk van onderwijsinstellingen die een erkende nationale rol spelen op het gebied van leerplanontwikkeling en/of onderwijsonderzoek. Elk jaar publiceert Cidree een compleet jaarboek welk dit jaar in het teken staat van computer wetenschappelijke principes die worden ondersteund door digitale geletterdheid in het curriculum van middelbare scholen in 14 landen. DutchGiraffe heeft een beknopte, interactieve, versie van het Cidree jaarboek van 2021 opgezet In WPMagazines. Met de highlights vanuit elk land, eenvoudig om te delen en te vergelijken. Mooi om op deze manier een steentje bij te dragen aan de digitale geletterdheid op de middelbare scholen in Europa.

Het bundelen van kennis en ervaring

Het jaarboek van Cidree besteed aandacht aan digitale geletterdheid. Cidree neemt het initiatief om kennis en ervaringen te bundelen. Op deze manier kunnen landen van elkaar leren. In het online jaarboek is een visuele kaart van Europa weergegeven die een mooi overzicht geeft van alle veertien Europese landen die hun kijk op digitale geletterdheid met je delen. De map is interactief en leidt de lezer naar een achterliggende pagina met meer informatie en programma’s per land. Op deze manier wordt je publicatie interactief en houdt je een online jaarboek leuk en interessant!

magazine_cidree_mobile_

Leuke en behapbare content 

Het online jaarboek is opgebouwd uit verschillende templates. Zo beschikt het jaarboek over een voorwoord en introductie waarin sprekers aan het woord zijn. Op deze pagina worden teksten onderbroken met afbeeldingen en quotes om het behapbaar te houden. De 14 pagina’s waarin de landen aan bod komen hebben allemaal eenzelfde opmaak. Op deze manier zorg je voor een bepaalde mate van consistentie in het jaarboek. Mensen herkennen dat deze pagina’s over dezelfde ‘soort’ content beschikken. 

Koppeling naar PDF

In het jaarboek wordt een koppeling gemaakt naar een PDF versie. De lezer wordt direct naar de juiste pagina in het PDF bestand gestuurd. 

image_case_cidree
Image_case_cidree2

Evalueren maar

Feest! Het jaar zit erop dus het online jaarverslag kan gepubliceerd worden. Delen maar! 

Grote voordeel van online 

Denken dat je achterover kunt leunen als je jaarboek klaar is? Nu gaat het pas beginnen! Want wat is nu het grote voordeel van online? Je kunt meten! Hoeveel keer wordt het jaarboek bekeken? Welke pagina’s worden goed bekeken? Hoelang bekijken mensen het jaarboek? Met deze kennis kunnen we het volgende jaarboek nog beter maken! Want meten is tenslotte weten!