Port of Rotterdam (Havenbedrijf Rotterdam) klopte bij ons aan omdat ze ideeën hadden voor een digitaal internationaal B2B-magazine. Ze hadden al een print krant, maar waren op zoek naar een dynamischer magazine door onder andere het gebruik van video en meer interactie met hun lezers. En dus mochten wij op het WP-Magazines aan de slag voor het eerste digitale Port of Rotterdam magazine, met 'digitalisering' als passend thema.

PortofRotterdam_inhoud

Een sterke basis

Voor de redactievergadering gingen we langs bij Port of Rotterdam, gevestigd op een schitterende locatie in de haven van de gelijknamige stad. Direct bij binnenkomst viel het ons op dat de frisse, mooie huisstijl van de organisatie tot in de puntjes was doorgevoerd. De eerste inspiratie voor de nieuwe publiatie!

Mockup MacBook + achtergrond

Verschillende templates

In totaal hebben we tien verschillende templates gemaakt, waarmee het complete magazine opgebouwd kan worden. Sommige templates kunnen gebruikt worden voor meerdere artikelen. Bijvoorbeeld de doorklikpagina’s van de vier oplossingen op deze pagina.

Voor de volgende editie kan Port of Rotterdam de gemaakte templates eenvoudig dupliceren en gebruiken voor nieuwe artikelen. En als er behoefte ontstaat aan een nieuw template, dan helpen we ze daar graag bij!

DG_Havenbedrijf_Rotterdam_Img 4- Impression

Een krachtig font

Omdat de bestaande huisstijl doorgetrokken moest worden naar de digitale publicatie, hebben we ook de grote cijfers teruggebracht. Deze werden (nog) niet in print publicaties gebruikt, maar wel om verdiepingen in het gebouw aan te geven. Een speelse manier om een lijstweergave op te maken.

Mockup_tweeschermen