Het was het afgelopen jaar tijd om eens goed naar SPUI magazine te kijken. Toen het zo’n twintig jaar geleden in het leven werd geroepen door Wim Koning, destijds de drijvende kracht achter het alumnibureau, stonden er nog geen 50.000 adressen in de database. Dit aantal was in december 2020, bij het laatste nummer, meer dan verdubbeld. Voor deze SPUI was zo’n 10.000 kilo papier nodig, dat naar 114.000 adressen in 56 landen op vijf continenten werd verzonden. Dat stelde ons voor de vraag of een papieren tijdschrift met zo’n enorme en snel groeiende oplage in deze tijd nog te verantwoorden is.

Herkenbaar maar anders

Met de stap van print naar digitaal hebben we gekeken naar hoe we dezelfde look en feel over konden brengen met wat extra’s voor het SPUI alumni magazine. Elementen en componenten hebben wij geanalyseerd, aangepast en verbeterd om de content tot zijn recht te brengen op een nieuw platform. Een herkenbare UvA huisstijl, nieuwe elementen en een consistentie; allemaal ter ondersteuning van de content.

Spui_mobile (1)

Toegevoegde interactiviteit

Een nieuw platform betekend nieuwe manieren om content tot de lezer te brengen. Denk aan video’s, content en beeld sliders en bewegend beeld; vergeet niet de mogelijkheid om call to actions to plaatsen waar de lezer direct op een button kan klikken! Dit allemaal voegt een extra niveau interactiviteit toe om lezers te informeren.

Online, een groot voordeel

Denken dat je achterover kunt leunen zodra je magazine gepubliceerd is? Nu gaat het pas beginnen! Want wat is nu het grote voordeel van online? Je kunt meten!

mobile_spui
desktop_spui

Hoeveel keer wordt het magazine bekeken? Welke pagina’s worden goed bekeken? Hoelang bekijken mensen het magazine? Met deze kennis kunnen we het volgende SPUI magazine nog beter maken! Want meten is tenslotte weten!