Tijd om het jaarverslagen seizoen van 2021 te openen met het eerste online sociaaljaarverslag van het Ikazia Ziekenhuis. Ikazia is het ziekenhuis in Rotterdam waarin vrijwel alle specialismen te vinden zijn. Sinds 2009 brengt Ikazia al verschillende nieuwsberichten uit in de vorm van bladerbare PDF’s. Tijd om hier verandering in te brengen. Ikazia gaf ons de kans het sociaaljaarverslag van 2021 op te maken in een digitale vorm. Een online jaarverslag geeft je de mogelijkheid (in tegenstelling tot een statische PDF) om een jaarverslag interactief te maken middels video’s en podcasts.

Het afgelopen jaar van dichtbij bekijken

Het online jaarverslag is opgemaakt volgens de huidige huisstijl en beschikt over de look en feel die je gewend bent van het Ikazia Ziekenhuis. In het jaarverslag wordt teruggeblikt op afgelopen jaar. Een bewogen jaar wat ondanks alle heftige gebeurtenissen ook mooie momenten met zich meebracht. De video’s in het jaarverslag geven je een inkijkje in het jaar van Ikazia. 

magazine_ikazia_mobile_

Duidelijke en behapbare content

In het jaarverslag is gekozen voor verschillende ‘soorten’ templates. Zo worden filmpjes, podcasts en interviews op soortgelijke manieren weergegeven waardoor een gebruiker deze zal gaan herkennen. Daarnaast zijn in het jaarverslag veelvoudig call to actions terug te vinden. Op deze manier kun je de aandacht van de lezer trekken. Er is uiteraard soms ook minder belangrijke informatie of content wat een pagina te lang maakt. In deze gevallen is er gekozen voor uitklapbare rijen die het magazine compact en overzichtelijk houden. 

Aandacht onder patiënten

Één van de voordelen van een online jaarverslag is dat deze meetbaar is. Voor Ikazia een mooie gelegenheid om in kaart te brengen hoeveel aandacht er onder de patiënten is voor het online jaarverslag.

Frame 4
Frame 7

Toekomst

Door je online jaarverslag te meten kun achterhalen waar de verbeterpunten liggen richting een volgende publicatie. Op naar veel mooie jaarverslagen!