Om nieuwe klanten sneller door te laten groeien binnen Robeco, wordt de welkomst journey nog belangrijker. Eén van de belangrijke touchpoints die Robeco aan haar klanten wil introduceren is het welkomstmagazine op het moment dat de klant 10 dagen belegd is. Dat is namelijk hét moment om beleggers te helpen. Wat is je doel, op welke termijn en op welke manier? Hoe ga je om met beursschommelingen. Robeco laat zien hoe hun eigen fondsmanagers beleggen en welke tips je daaruit kunt meenemen.

Een warm welkom

Vanaf de eerste pagina wordt je meegenomen in het verhaal van de ONE- of de PLUS-belegger. De One belegger laat beleggen door de fondsmanagers van Robeco en de Plus belegger stelt zelf de beleggingsportefeuille samen. De combinatie van het beeld en de redactionele keuzes zijn door het magazine heen gericht op een geruststellende boodschap: ‘Met beleggen heeft u de juiste keuze gemaakt’ en ‘wij helpen u verder op de manier die je fijn vind”. Met advies, door volledig te ontzorgen, door jezelf te ontwikkelen als belegger en met handige beleg tips.

browser-wit

Optimale communicatieve waarde

De vraag was om de content zoveel mogelijk af te stemmen op de One en de Plus doelgroep. Daarom heeft het magazine twee publicaties. Eén gericht op het profiel van de ONE-belegger en één gericht op de ervaren PLUS-belegger. Dit hebben we gedaan door content op verschillende pagina’s aan te passen naar de doelgroep en door verschillende pagina’s exclusief voor één van de twee magazines op te maken. Natuurlijk is deze publicatie ook volledig responsive zodat de lezer makkelijk op verschillende devices het magazine kan lezen. Wel zo makkelijk omdat de lezer vanaf hun mobiel ook direct de Robeco beleggers app kunnen openen.

iphones-wit