Vrouwen in Nederland verdienen gemiddeld 15% minder dan mannen. Dat komt neer op €300.000,- in een werkend leven. Werkgevers spelen een essentiële rol bij het dichten van de loonkloof. 75% van de werkgevers denkt dat de loonkloof binnen hun organisatie niet voorkomt, vaak is dit wel het geval. Als partner van de #15procentminder campagne maakten wij in samenwerking met stichting WOMEN Inc. dit magazine, waarbij we werkgevers op weg helpen naar een eerlijk loonbeleid.

Een uitgesproken stijl

De door WOMEN Inc. bepaalde huisstijl bestaat uit retro kleurencombinaties met een strak lettertype als moderne twist. Het beeldmateriaal dat voor deze ‘Loonkloofcampagne’ gebruikt is, is geschoten door creatief bureau KesselsKramer. Met eigen beeldmateriaal in een uitgesproken stijl maak je het verschil. Daar worden wij dan weer blij van!

DG_WomenInc_Img 3: variaties

De kracht van iconen

Mits ze aansluiten bij het onderwerp en de doelgroep kunnen iconen je verhaal versterken, structuur aanbrengen in de content, de aandacht trekken naar een bepaalde onderdeel van de pagina of enkel als decoratie toegevoegd worden.

Om eenheid binnen de gebruike iconen aan te brengen, maken we graag gebruik van bestaande bibliotheken. De geschikte iconen zetten we vervolgens om naar een stijl die past binnen het magazine. Wanneer het onderwerp zo specifiek is dat er geen geschikt icoon beschikbaar is, maken we zelf iconen.

5.-Combinatie-werk-en-zorg
icoon_infographic
2.-Bias-aanpakken
6.-Stimuleer-de-doorstroom-van-talent

Variatie in templates

Op basis van de aangeleverde content hebben we samen met WOMEN Inc. een aantal templates bepaald waarmee de publicatie opgebouwd kan worden. Denk hierbij aan de standaard cover, inhoudsopgave en het colofon, maar bijvoorbeeld ook aan een interviewtemplate, een stappenplan en een pagina waarop een ‘starterskit’ gedownload kan worden. Op een later moment heeft WOMEN Inc. zelf nog een aantal extra templates ontworpen en gebouwd.

WI_2019_Img-1-Mobile

Een kleinere investering

Mits een volgende pagina qua opbouw enigszins hetzelfde is, kun je een gemaakt template eenvoudig kopiëren en vullen met content van die volgende pagina. Op deze manier hoef je niet voor elke pagina een nieuw template te (laten) ontwerpen en bouwen, maar maak je gebruik van de templates die je hebt.

Voor de volgende editie van het magazine vullen we de bestaande templates aan met een aantal nieuwe templates. Op deze manier kunnen we voor WOMEN Inc. voldoende variatie aanbrengen in de publicatie en houden we de investering laag.