Het project de Route van School naar Werk is een initiatief van Firma Twist. Het doel van dit project is om meer leerlingen uit het Praktijkonderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs duurzaam aan het werk krijgen. DutchGiraffe heeft bij mogen drogen aan dit doel door een online magazine te maken. In dit online magazine worden de vele onderzoeken, bijeenkomsten en interviews gedeeld met de belangrijkste inzichten en mooie praktijkvoorbeelden.

De content als grootste uitdaging

Het is het eerste online magazine dat we hebben mogen maken voor de Route van School naar Werk. De uitdaging voor ons in dit project was de verhouding beeld en tekst. Het magazine bestaat uit veel tekst en relatief gezien minder afbeeldingen. We hebben de content goed bekeken en een juiste verdeling gemaakt waarin de content goed tot zijn recht komt. We hebben gebruik gemaakt van kleurvlakken, quotes en call to actions om de teksten te onderbreken. Op deze manier blijft het magazine prettig leesbaar. 

Herkenbaarheid

Het online magazine is volledig vormgegeven in de huisstijl van de Route School naar Werk. Zo komen de opvallende en herkenbare kleuren uit de huisstijl veelvuldig naar voren in het magazine. Ook de losse elementen uit het handboek komen terug in het magazine. Dit alles om ervoor te zorgen dat mensen direct herkennen dat het magazine van de Route School naar Werk is. 

Content verdelen

In het magazine kan de lezer via enkele buttons een PDF downloaden. Op deze manier kun je toch content delen, maar voorkom je dat het magazine te groot wordt en mensen om deze reden afhaken. 

Frame RSNW DG
Frame2 RSW dg

Het project van dichtbij bekijken

De lezer kan het project van de Route School naar Werk van dichtbij bekijken. De video’s zijn een mooie toevoeging voor je online publicatie.