5 doelen voor jouw online magazine

Leestijd: 3,5 minuten

Op je website kun je niet altijd alle content kwijt die je wil. Interviews, achtergrondverhalen, beeldreportages; ze zijn vaak te lang om allemaal op je website te zetten. Een groot voordeel van een digitale publicatie is dat je ieder type content kwijt kunt, ongeacht de lengte ervan. Elke pagina wordt namelijk op maat vormgegeven. Het is daarom een mooie aanvulling op je website. Het voegt beleving, interactie en inspiratie toe aan je (online) communicatiemix. Daarnaast kun je ook het leesgedrag van je bezoekers meten via Google Analytics en is de publicatie op ieder apparaat makkelijk leesbaar omdat het zich automatisch aanpast aan het formaat van het scherm. Ben je benieuwd welke doelen je kunt halen met een online magazine? Lees mee.

1. Leadgeneratie

Hoe maak je van een bezoeker een lead? Maak het makkelijk. Door het delen van je kennis zorg je voor vertrouwen, inspiratie en aanzien. Je laat zien dat je écht weet waar je het over hebt. Je maakt je bezoeker geïnteresseerd en verzamelt bezoekersdata die je kunt omzetten naar een lead. Conversie stimuleer je door lezers van jouw content met een simpele button door te sturen naar je website voor bijvoorbeeld een inschrijving, de bestelpagina, een contactpagina of een offerteformulier.

"Maak het makkelijk"

Deze publicaties kun je maken:

Whitepapers
Jaarverslagen
E-books

2. Sales Opvolging

Ben je op een salesafspraak geweest of heeft een bezoeker van jouw website interesse getoond in één specifiek artikel? Stuur een online publicatie na en licht je product of dienst toe. Laat de mogelijkheden van je product of bedrijf zien met video en deel sterke reviews van anderen tevreden gebruikers. Twijfelt de ontvanger? Met een uniek en tijdelijk aanbod kun je je omzet nog meer verhogen. Het liefst nog met een countdown erbij om nog meer nadruk te leggen op de korte looptijd van je actie.

Deze publicaties kun je maken:

Bedrijfspresentatie
Productbrochure

"Blijf relevant"

3. Klantinspiratie

Wees niet bang om jouw kennis over te brengen zonder er direct iets voor terug te krijgen. Door je content op een mooie visuele manier vorm te geven en makkelijk leesbaar te maken, blijft dit beter hangen bij de lezer. Want, zoals het spreekwoord luidt: een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Deel je content die écht relevant is voor je klant, dan wordt het magazine gezien als een online kennisbank en is het extra leuk om te ontvangen en te delen met anderen.

"Content die blijft hangen"

Deze publicaties kun je maken:

Klantmagazine
Eventmagazine
Productbrochure

4. Medewerkersbetrokkenheid

Wil je mensen behouden, dan zullen ze zich verbonden moeten voelen met het bedrijf waar ze werken. HR-managers hebben daarom als doel de bevlogenheid én betrokkenheid van hun werknemers te verhogen. Deze werknemers hebben passie voor wat ze doen en voelen zich op hun plek binnen een organisatie. Een digitale publicatie kun je inzetten als intern middel om collega’s met elkaar te verbinden. Door mensen centraal te zetten, maak je het persoonlijk en zorg je dat ze het willen delen met hun omgeving. Wees creatief in het verbinden van je medewerkers aan je organisatie. Tover medewerkers om tot trotse ambassadeurs. Dit doe je door ze te betrekken bij de doelen van het bedrijf en met ze in contact te blijven.

Deze publicaties kun je maken:

Pre-/Onboarding brochure
Personeelsmagazine
Eventmagazine

"Bouw aan het
wij-gevoel"

5. Branding

Bouwen aan je merk is een kwestie van een lange adem. Ieder mediumtype, zowel online als offline, heeft zijn eigen rol, maar een ding is zeker: ze dragen allemaal bij aan jouw merkperceptie. Met een digitale publicatie word je visueel niet beperkt in jouw uitingen. Straal uit wat je wíl uitstralen. Je hebt veel mogelijkheden qua look & feel maar ook qua techniek. Hoe je het effect kunt meten? De kunst is online KPI’s te vinden waar je op kunt sturen. Meet bijvoorbeeld op interesse & associatie en houding & voorkeur. Via brand tracking kun je gedurende een jaar elke week mensen vragen welke schoenmerken ze bijvoorbeeld kennen en welke associaties deze oproepen.

"Straal uit wie je bent"

Deze publicaties kun je maken:

Bedrijfspresentatie
Eventmagazine
Klantmagazine
Productbrochure
Nieuwsbrief

Heb je jouw doel voor ogen en wil je van start? Met meer dan een decennia ervaring zijn wij experts in online publishing. Wil je gebruik maken van onze expertise? Wij helpen je graag. Liever zelf aan de slag? Dat kan ook!

Custom publicatie

Voor digitale publicaties maken wij gebruik van onze eigen publishing tool WP-Magazines. Door onze jarenlange ervaring zijn wij experts in online publishing. Met een op maat gemaakt magazine staat beleving voorop. De publicatie is volledig toegespitst op jouw unieke behoeften. Jij vertelt wat je wilt, en wij zorgen dat het geregeld wordt. Wil je gebruik maken van onze expertise? Laat ons jou inspireren!

Zelf aan de slag

Wil je liever zelf een digitale publicatie maken? Dat kan! Maak gebruik van onze software WP-Magazines, de nummer één WordPress publishing tool voor designers, marketeers en uitgevers en maak jouw eigen magazine. Lees meer over onze tool op wp-magazines.com en vraag direct een gratis demo-account aan (stopt automatisch na 30 dagen). Probeer zelf!

Wil je meer weten over de inzet van een online magazine of weten hoe je kunt beginnen? Meld je aan voor onze gratis Masterclass Online Magazines.
Gratis Masterclass