In gesprek met Femke tijdens haar stage bij DutchGiraffe

Femke loopt nu al enkele weken bij ons rond, dus is het tijd om haar eens uitgebreid te vragen hoe haar stage tot nu bevalt. Ze kwam met veel ambities, ideeën en enthousiasme binnen, dus hopelijk heeft ze deze ambities en dromen ook tot realisatie kunnen brengen.

Femke, hoe ervaar je je stage bij DutchGiraffe?

Onwijs leuk. Ik voelde me meteen thuis, meteen na het eerste gesprek al eigenlijk. Het voelde zo goed dat ik meteen wist dat ik hier stage zou willen lopen, en dat gevoel heb ik nu nog steeds. Het voelt absoluut niet als straf om hier elke dag te komen werken; de collega’s zijn leuk, het kantoor is gezellig, en de opdrachten zijn divers en lekker creatief. De sfeer heeft me echt verkocht om hier stage te gaan lopen.

Femke tijdens haar stage bij DutchGiraffe

“Er hangt een creatieve sfeer en ik ben onwijs blij met deze stage. De sfeer stond hoog op mijn lijstje en DutchGiraffe heeft dit meer dan waargemaakt. Ik kan heerlijk mezelf zijn hier!”

Met welke werkzaamheden ben je op dit moment bezig?

Ik heb de afgelopen weken veel magazines mogen ontwerpen en bouwen. Het begon met mijn eigen magazine. Dat was een fijne eerste start, een goede binnenkomer om te wennen aan alles. Daarna mocht ik het interne magazine bouwen, dat Anne had ontworpen. Ook ben ik bezig geweest met wat kleine visual klusjes rondom de socials. En natuurlijk ook het magazine rondom digitale toegankelijkheid, welke ik helemaal heb mogen ontwerpen.

Ik vind ontwerpen en bouwen allebei heel erg leuk om te doen. Ik heb vooral ervaring met ontwerpen, dus bouwen was iets nieuws voor mij. Maar omdat ik nu allemaal nieuwe dingen aan het proberen ben en met bouwen nieuwe uitdagingen mag oplossen, leer ik heel erg veel. Ik vind het een leuke uitdaging om een ontwerp om te bouwen tot een realistisch product. Vooral WPMagazines maakt het heel erg makkelijk om een magazine te bouwen, het is heel erg laagdrempelig.

Meest bijzondere/leuke momenten van Femke bij DutchGiraffe

“Tijdens de lunch eet ik altijd een broodje met pesto, kip en tomaatjes. Mijn standaard lunch, heel soms kies ik voor iets anders, maar ik weet wat ik lekker vind en daar ga ik voor!”

Wat is je leukste herinnering aan je stage tot nu toe?

Mijn eerste kennismaking met het team. Ik leerde het team kennen tijdens het afscheid van de oude stagiaire, Barnard, in een trampolinepark. Een hele grappige en gekke manier om iedereen te leren kennen, springend op een springkussen.

Meest bijzondere/leuke momenten van Femke bij DutchGiraffe

“Ik vind de borrels en de spelletjes die we doen heel erg leuk, ik hou van de gezelligheid!”

Wat zou je andere potentiële stagiaires nog willen vertellen over een stage bij DutchGiraffe?

Vooral de begeleiding vanuit Mirthe is onwijs fijn. Het was fijn om binnen te komen en de tijd te krijgen om te landen en te wennen aan het team en de werkzaamheden. Ook om eerst een magazine voor mezelf te maken om de kans te krijgen om mijn eigen draai te vinden. Ik denk dat iedereen die net stage zou komen lopen dit ook fijn zou vinden. Echt een opluchting om eerst rustig binnen te komen en daarna goed mee te kunnen werken.

Er wordt ook heel erg goed gekeken naar mijn kwaliteiten, skills en voorkeuren. Ik krijg namelijk taakjes die daarbij passen; waar ik goed in ben en wat ik leuk vind om te doen. Er wordt dus echt gekeken naar mijn eigen passie en hoe we dat kunnen toepassen in mijn werkzaamheden. 

Meest bijzondere/leuke momenten van Femke bij DutchGiraffe

“Ik drink ontzettend veel thee! Ik ben altijd wel te vinden met een theetje op mijn bureau.”

Ook aan de slag als design stagiair(e) bij DutchGiraffe?

Voor de periode van februari 2024 tot en met juni 2024 zijn wij nog op zoek naar enthousiaste stagiaires!

Bekijk de vacature!