Manons visie op remote werken

Nu het avontuur van Manon in Californië langzaam tot een einde aan het komen is, is het tijd om terug te blikken op deze tijd vol met werk in lokale cafeetjes, mooie uitjes en nieuwe ervaringen. Hoe kijkt Manon terug op deze tijd van remote werken? We laten haar aan het woord.

Californië

Ik heb de afgelopen 6 maanden mogen werken en reizen in Californië. Ik heb daar enkele blogs over geschreven; in het teken van remote werken, tips en tricks, en een quiz om jezelf af te vragen of je het in je hebt om een digital nomad te worden. In deze allerlaatste blog over remote werken ga ik het hebben over mijn visie op remote werken en wat ik meeneem na dit prachtige avontuur.

Ik ben dit avontuur aangegaan om meerdere redenen: om nieuwe mensen en plekken te leren kennen, om eens een lange solo reis te maken, en om mezelf als persoon beter te leren kennen en te ontwikkelen. Maar om dit allemaal waar te kunnen maken en om mezelf te onderhouden, heb ik ook remote gaan werken voor DutchGiraffe.

Niet voor iedereen

Remote werken is zeker niet voor iedereen weggelegd. Vanwege de pandemie is het werken op afstand meer genormaliseerd, waardoor de digital nomad lifestyle gangbaarder is geworden. De afgelopen jaren hebben aangetoond dat velen van ons vanaf onze laptops kunnen werken zonder een kantoor te hoeven betreden, maar toch is het niet altijd rozengeur en maneschijn.

Ik ben ontzettend dankbaar voor DutchGiraffe en de mogelijkheid die zij mij geboden hebben om voor 6 maanden op afstand te werken. Toch heb ik momenten gehad waarop ik liever op kantoor had gezeten, waarop ik op collega’s zou kunnen afstappen voor een vraag zonder een digitale muur en een wachttijd vanwege het tijdsverschil, waarop ik mee had kunnen lunchen en borrelen, en waarop ik inspiratie en motivatie van collega’s zou kunnen krijgen.

Mijn grootste tip

Wat mij het meest is bijgebleven en wat mijn grootste tip is, is het ontwikkelen van een routine rondom werk. Het was voor mij heel makkelijk om mezelf te verliezen in alle leuke plannen en uitjes, maar er moet toch ook echt gewerkt worden. Het ontwikkelen van een routine, met een vaste werkplek in een café en vaste werktijden, heeft me daar erg bij  geholpen. Een balans tussen work and play was daardoor makkelijk te onderhouden.

Want het onderscheid tussen werken en ‘vakantie houden’ is soms lastig. Ik was hier maar 6 maanden, dus ik wilde er het meeste uithalen. Dus als ik dan eens een week extra veel aan het werk was en dus minder uitjes aan het doen was, voelde ik me schuldig dat ik niet het meeste uit mijn tijd aan het halen was hier. Ik moest mezelf dan altijd herinneren dat ik aan het werk ben om nog zo lang mogelijk die uitjes te kunnen veroorloven.

Als ik dus terugkijk op mijn 6 maanden reizen en werken, mijn 6 maanden als digital nomad, ben ik zo ontzettend gelukkig dat ik dit heb gedaan. Ik zou het zonder twijfel nog eens doen! Ik ben een wijzer, meer ontwikkeld en spontaner mens geworden en dat had ik niet voor elkaar kunnen krijgen zonder deze reis. Ik raad iedereen dus aan om eens de uitdaging aan te gaan en een land of plaats te ontdekken voor langere tijd, wie weet leer je nog eens wat over jezelf.

Lees Manons reeks van 5 blogs terug als je meer wilt weten van de digital nomad lifestyle, want vanaf december is Manon weer gewoon in Nederland te vinden!