In gesprek met Keesie tijdens haar stage bij DutchGiraffe

In september afgelopen jaar is Keesie bij ons gestart als design stagiaire. We spraken Keesie voor het eerst in juni toen zij langskwam voor een kennismakingsgesprek. De klik was er meteen en na de zomer kwam ze met een frisse dosis energie en enthousiasme bij ons binnen. Ruim 3 maanden later spreken we Keesie hoe het is om stage te lopen bij DutchGiraffe. 

Keesie, hoe ervaar je je stage bij DutchGiraffe?

Heel tof en leerzaam! Ik vind het leuk om de dingen die ik tijdens mijn opleiding heb geleerd nu in de praktijk toe te kunnen passen. Je bekijkt van dichtbij hoe een project in zijn werk gaat en je ziet dat iets ‘echt’ wordt. Ik vind het heel gaaf om hieraan bij te mogen dragen. Al is het natuurlijk niet allemaal te gek.. het is voor het eerst tijdens mijn opleiding dat ik een hele week aan het werk ben en op kantoor zit. De eerste weken waren echt even wennen, maar nu merk ik dat ik de routine gewend ben en het eigenlijk heel prettig vind.

Met welke werkzaamheden ben je op dit moment bezig?

De afgelopen weken ben ik bezig met een doorlopend project. Dit is een herontwerp creëren voor onze vaste klant GHZ. Ik heb onderzoek gedaan naar de doelgroep en het huidige online magazine. Op basis van mijn resultaten steek ik het huidige magazine in een nieuw, verbeterd en verfrissend jasje. De afgelopen tijd heb ik ook meegedraaid met projecten voor nieuwe klanten en de 2e editie voor de TU Delft.

Meest bijzondere/leuke momenten van Keesie bij DutchGiraffe

“De eerste borrel was nog in de zomer, we hebben toen heerlijk gevaren, en ik heb iedereen leren kennen. Ik kwam in een gezellig team waardoor ik nog meer zin had om na de zomer te beginnen!”

Wat zijn je meest leerzame momenten tijdens de stage tot nu toe?

De hoogtepunten waren voor mij toch wel de meetings waar ik bij mocht zijn. Het is interessant om te zien hoe een proces verloopt en de reacties van klanten te ervaren. Leerzame sessies! Daarnaast krijg ik veel goede feedback van collega’s en sparren we veel met elkaar. Er heerst een open sfeer binnen DutchGiraffe waar iedereen elkaar op een fijne en opbouwende manier feedback geeft. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ik mij de afgelopen maanden verder heb kunnen ontwikkelen in bijvoorbeeld WordPress en Figma.

Meest bijzondere/leuke momenten van Keesie bij DutchGiraffe

“Als Guusje op kantoor is vind ik het altijd heel leuk om haar uit te laten. Het is lekker om even een frisse neus te halen tussen het werken door. Daarnaast is Guusje ook altijd heel vrolijk. Dus het is heel leuk om met haar naar buiten te gaan!”

Wat is je leukste herinnering aan je stage tot nu toe?

De gezellige, lange en voedzame lunchpauzes. Deze pauzes worden optimaal benut en er is altijd wat lekkers aanwezig. Van elke week een andere soep, salade, broodje kroket tot (speciaal voor mij) radijsjes. Dit vind ik elke dag een gezellig momentje met de collega’s. Daarnaast herinner ik mij de borrel op de boot in de zomer en de verschillende uitlaat sessies met Guusje. De stage is nog niet voorbij dus hier komen hopelijk nog wat leuke herinneringen bij.

Wat zou je andere potentiële stagiaires nog willen vertellen over een stage bij DutchGiraffe?

Ik ervaar mijn stage als een leuke tijd. Ik leer veel, ik word gezien als een volwaardige designer, er wordt naar mij geluisterd en er is ruimte om met ideeën te komen. Een stageplek waar je in een warme kudde terecht komt die ik iedereen aan kan raden!

Meest bijzondere/leuke momenten van Keesie bij DutchGiraffe

“Op mijn verjaardag was mijn hele bureau versierd met vlaggetjes! Het was echt een verassing toen ik het kantoor binnen kwam. Ik voelde me helemaal jarig!”

Ook aan de slag als design stagiair(e) bij DutchGiraffe?

Voor de periode van januari 2023 tot en met juni 2023 zijn wij nog op zoek naar enthousiaste stagiaires!

Bekijk de vacature!