In gesprek met Barnard tijdens zijn stage bij DutchGiraffe

Barnard kwam 12 weken geleden als frisse design stagiaire binnen. Nu we al over de helft van zijn stage zijn, is het tijd om hem naar zijn ervaring te vragen. Hoe zou hij het tot nu toe gevonden hebben bij DutchGiraffe?

Barnard, hoe ervaar je je stage bij DutchGiraffe?

Ik heb het super naar mijn zin. Vanaf het moment van binnenkomst waren mijn verwachtingen al overtroffen. Ik ben weggeblazen door het hartelijke welkom waarmee ik ontvangen ben. Ook ben ik verrast door de vrijheid die ik krijg in al mijn werkzaamheden. Dit is ook goed terug te zien in de hiërarchie. Ik word door de baas gezien als echte collega en toch krijg ik de juiste begeleiding. We hebben een hele goede vriendschap, en dat kan zeker weten niet elke stagiaire bij mijn opleiding zeggen.

Met welke werkzaamheden ben je op dit moment bezig?

Ik heb van alles mogen doen rondom het ontwerpen van magazines. Zo heb ik mijn eigen magazine mogen ontwerpen en bouwen, over een onderwerp dat ik zelf leuk vind. En aangezien we binnenkort overgaan naar een nieuwe versie van ons platform, kreeg ik de kans om het nieuwe template magazine te bouwen. Nu is het taak voor de klant om de content toe te voegen en publiceren maar!

Naast deze magazines heb ik ook intern geholpen met de branding. Zo ontwierp ik de nieuwe 3D giraffen om te kunnen printen en ben ik de designer achter het ontwerp van de nieuwe website.

Meest bijzondere/leuke momenten van Barnard bij DutchGiraffe

“Tijdens pannenkoekendag kon ik helemaal mijn ding doen. Ik ben zelf veel bezig met koken dus tijdens pannenkoekendag kreeg ik de touwtjes in handen. Lekker pannenkoeken met spek, stroop en basterdsuiker eten.”

Wat is je leukste herinnering aan je stage tot nu toe?

Dat is 100% zeker de lunch. We pakken altijd flink uit. Het liefst eet ik een broodje met pesto, prosciutto en mozzarella. Dit recept is vooral geïnspireerd door mijn Italiaanse schoonfamilie.

Meest bijzondere/leuke momenten van Barnard bij DutchGiraffe

“Tijdens de vrijdagmiddagborrel zit ik altijd met de huidige frisdrank van die week mee te borrelen. Fanta, Ice Tea, wat er maar in de koelkast te vinden is, want Vermout is niet te drinken!”

Wat zou je andere potentiële stagiaires nog willen vertellen over een stage bij DutchGiraffe?

Het is hier echt super gezellig. Maar ik heb wel wat tips; maak het niet te gezellig, blijf professioneel en durf nee te zeggen. Soms kan het even te veel voor je zijn of de werkzaamheden passen niet bij de schoolopdrachten, en dan is het goed om grenzen te stellen.

Meest bijzondere/leuke momenten van Barnard bij DutchGiraffe

“Er is speciaal melk voor mij besteld! Thuis kan ik makkelijk 1 liter per dag drinken, maar om dat een beetje te temperen zijn er kleine pakjes melk voor mij gekocht. Ik voel me helemaal thuis!”

Ook aan de slag als design stagiair(e) bij DutchGiraffe?

Voor de periode van september 2023 tot en met januari 2024 zijn wij nog op zoek naar enthousiaste stagiaires!

Bekijk de vacature!