De digital nomad van DutchGiraffe

DutchGiraffe heeft een communicatiespecialist en copywriter in dienst, maar je hebt haar nog nooit op kantoor gezien. Dat klopt! Mijn naam is Manon en ik werk momenteel vanuit Californië.

Digital nomad

Ik ben tot en met november in de omgeving van Los Angeles te vinden. Je kan zeggen dat ik op dit moment de digital nomad lifestyle leef. Een digital nomad is iemand die door middel van het internet locatie-onafhankelijk kan werken. Ik schrijf deze blog nu namelijk ook vanuit een schattig cafeetje. Ik werk dus op afstand, remote, aan freelance opdrachten en voor DutchGiraffe. Ik heb de luxe dat ik maar enkele dagen in de week hoef te werken, daarnaast kan ik de omgeving ontdekken, mooie wandelingen maken, naar het strand gaan, LA onveilig maken en vooral de meest Amerikaanse ervaringen opdoen. 

Je vraagt je misschien af, waarom zou je hieraan beginnen? Ik ben dit avontuur aangegaan omdat ik me altijd aangetrokken heb gevoeld tot Californië. Toen ik mijn nicht in 2019 bezocht, heb ik mezelf beloofd ooit terug te komen voor langere tijd, en hier ben ik dan! Ik ben ervan overtuigd dat iedereen eens in zijn of haar leven een grote reis zou moeten maken. Het is niet alleen goed om jezelf te leren kennen en te ontwikkelen, het is ook nog eens een ervaring die je nooit gaat vergeten en voor de rest van je leven bij je zal blijven. Dat is tenminste wat iedereen tegen me blijft zeggen, dus het moet wel waar zijn.

Tot nu toe is het erg wennen. De mensen, de omgeving, het klimaat, het eten, alles is anders. Ik weet mijn weg nog niet te vinden en Google Maps is mijn beste vriend. Daarbij is er ook nog een tijdsverschil van 9 uur, voor mij zitten jullie 9 uur in de toekomst. Dat maakt videobellen en contact houden met iedereen in Nederland nogal een opgave. Hoe dan ook weet ik zeker dat ik snel de draai te pakken ga hebben. 

De komende maanden ga je elke maand van mij horen; hoe ik het tot nu ervaar, welke tips ik voor andere digital nomads heb, hoe jij net zoals ik in het buitenland kan werken, en nog veel meer. Dus zoals ze in Amerika zouden zeggen; STAY TUNED!