Ellen de Bruin haar tijd als stagiaire bij DutchGiraffe

Een half jaar geleden startte Ellen de Bruin bij DutchGiraffe als design stagiaire. Als derdejaars CMD (Communication & Multimedia Design) studente kwam ze bij ons binnen met een dosis enthousiasme op zoek naar werkervaring in het vakgebied. Ellen werd zoals ze het zelf zegt; warm ontvangen in het team en ze bleek al snel een versterking voor onze kudde te zijn. Na een stageperiode van 6 maanden vragen we Ellen hoe zij haar stage bij DutchGiraffe ervaren heeft en wat haar toekomstplannen zijn. 

Leestijd: 4 minuten

Hoe ben je bij DutchGiraffe terecht gekomen en wat was je doel voorafgaand aan de stage?

Een aantal jaar geleden heb ik tijdens mijn vorige opleiding stage gelopen bij Walvis & Mosmans. Een bedrijf dat een aantal units verderop zit in de Caballero Fabriek. Ik liep vaak langs DutchGiraffe, leerde het bedrijf kennen en ik wist toen al dat ik graag bij jullie stage wilde lopen. Juli vorig jaar nam ik contact met jullie op en binnen een week was het rond. Ik keek ernaar uit! Na 2 jaar in de studiebanken had ik enorm veel zin om aan de slag te gaan in het vakgebied. Ik wilde zien hoe het er binnen een digitaal bureau aan toe zou gaan, mijn blik verbreden en ervaring op doen. Daarnaast hoopte ik nieuwe technieken te leren en te groeien als UX-designer.

Welke werkzaamheden heb je het afgelopen half jaar uitgevoerd?

Tijdens mijn stage heb ik mogen werken aan het ontwerpen en bouwen van online magazines. Daarnaast heb ik bij mogen dragen aan de rebranding van DutchGiraffe en de doorontwikkeling van het eigen platform WPMagazines. Het was tof om als volwaardige collega aan dit soort grote projecten te mogen werken en bij te dragen aan de toekomstplannen van DutchGiraffe.

Meest bijzondere/leuke momenten van Ellen bij DutchfGiraffe

“Ik heb elke week met veel plezier stage gelopen bij DutchGiraffe. De gezellige (en lekkere, ook niet onbelangrijk) lunchpauzes en potjes cornhole in de koffiepauzes heb ik altijd zeer gewaardeerd.”

Wat waren je meest leerzame momenten tijdens de stage?

Tijdens mijn stage heb ik mijn WordPress skills verder ontwikkeld. Daarnaast heb ik met nieuwe tools mogen werken zoals Figma. Halverwege de stage maakte ik kennis met de WCAG richtlijnen. Deze waren compleet nieuw voor mij, maar zal ik vanaf nu altijd meenemen in mijn designs. Middels mijn functie als voorzitter van SIM (studievereniging CMD) hoop ik deze richtlijnen ook te kunnen introduceren op de opleiding.

Wat ga je het meeste missen van je stage bij DutchGiraffe?

De gezelligheid van collega’s ga ik het meeste missen. Ook ga ik de fijne werksfeer missen. Ik heb altijd de mogelijkheid gehad om vragen te stellen als ik ergens tegenaan liep. Dit vond ik altijd heel fijn.

Meest bijzondere/leuke momenten van Ellen bij DutchfGiraffe

“Ik zal mijn tour op de scooter met een giraffe niet snel vergeten. Of ik voor de socials wat foto’s wilde maken van een giraffe op hotspots in Den Haag. Uiteraard deed ik dit. Ik ging er zo vol voor dat ik zelfs werd weggestuurd op het Binnenhof. Tja, genoeg sensatie.”

Wat neem je in de toekomst mee van deze stage?

Een hoop nieuwe kennis! Ik ga weg met meer kennis op het gebied van WordPress. De 5 day sprint was ook een leuke en leerzame ervaring. Een techniek die ik nog nooit eerder gebruikt had. Tot slot heb ik gezien hoe het eraan toe gaat binnen een designbureau en heb ik geleerd met welke werkwijze/technieken jullie te werk gaan voor klanten. Ik heb een beter beeld van het werkveld en deze ervaringen neem ik zeker mee.

Tot slot, waar zie je jezelf over 5 jaar?

Na mijn stage zal ik starten met een minor. Ik hoop mij verder te ontwikkelen op het gebied van design en front end. Over 1,5 jaar zal ik afstuderen en wil ik wellicht nog een marketing master gaan volgen. Uiteindelijk wil ik graag in een klein bureau werkzaam zijn als graphic/ux designer, werken aan toffe projecten en klanten blij maken met mijn werk!

Meest bijzondere/leuke momenten van Ellen bij DutchfGiraffe

“Ik heb genoten van de gezelligheid tijdens de borrels (zowel op kantoor als op de boot), de Sinterklaaspubquiz en het kerstdiner. Allemaal leuke herinneringen die hebben bijgedragen aan mijn toffe stageperiode. “