Menno van Noort en zijn tijd als stagiair bij DutchGiraffe

Een half jaar geleden startte Menno van Noort, derdejaars student Ondernemerschap & retail management, bij DutchGiraffe als eerste online marketing stagiair. Zijn stage begon meteen met een week quarantaine door Corona, maar dat hield de kudde niet tegen en werd hij virtueel toch warm ontvangen. Na een stageperiode van 6 maanden vragen we Menno hoe hij zijn stage bij DutchGiraffe ervaren heeft en wat hij in petto heeft voor de toekomst.

Leestijd: 4 minuten

Hoe ben je bij DutchGiraffe terecht gekomen en wat was je doel voorafgaand aan de stage?

Op deze vraag kan ik een heel geromantiseerd verhaal verzinnen, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig gegaan. Ik kwam DutchGiraffe tegen tijdens mijn zoektocht naar een stageplek als online marketeer, en het was eigenlijk meteen raak. Mijn interesses werden gewekt door de professionaliteit in combinatie met het kleine team. Het doel: het versterken van het team op het gebied van online marketing en communicatie. Daarnaast wilde ik veel leren van het ondernemerschap van Willy.

Welke werkzaamheden heb je het afgelopen halfjaar uitgevoerd?

Door de drukte kwamen de social media kanalen van DutchGiraffe, WPMagazines en ElineSpreekt soms een beetje op stil te liggen. Dit was hetgeen waar ik voornamelijk verandering in kwam brengen. Mijn voornaamste taak was dus het beheren van de social media kanalen, en het actief posten hierop. Uiteraard had ik ook andere werkzaamheden. Zoals het maken van een marketingplan, het schrijven van blogs, en het creëren van betaalde advertentie campagnes.

Menno van Noort zingt karaoke

Meest bijzondere/leuke momenten van Menno bij DutchfGiraffe

“Als teamuitje gingen we met DutchGiraffe naar BLÊR om karaoke te zingen. Alhoewel mijn valse gezang het gehoor heeft aangetast van mijn collega’s, heb ik het erg gezellig gehad en mij uitstekend vermaakt.”

Wat waren je meest leerzame momenten tijdens de stage?

Ik ben van mening dat elke fout die je maakt geen fout is maar een leermoment. Eigenlijk elke keer als ik bijvoorbeeld verkeerde hashtags gebruikte, een verkeerde post had gemaakt of simpelweg iets vergeten was, zag ik dit als een leerzaam moment.

Wat ga je het meeste missen van je stage bij DutchGiraffe?

Het eerste wat mij direct te binnen schiet is de gezelligheid en het sfeertje binnen het team. Wat in mijn ogen het meest belangrijk is in het werkgebied zijn je collega’s. Je ziet ze namelijk langer op een dag dan je huisgenoten. Buiten het feit dat de werknemers van DutchGiraffe de juiste kennis en vaardigheden beheersen, staan zij ook altijd klaar om te helpen en ondersteunen waar nodig.

Meest bijzondere/leuke momenten van Menno bij DutchfGiraffe

“Hier en daar een potje cornhole. Als het lekker weer was, werden de cornhole borden weer naar buiten gebracht. Heerlijk na de lunch een klein potje cornhole doen is iets wat ik zeker classificeer als een leuk moment.”

Menno van Noort met cornhole bord

Wat neem je in de toekomst mee van deze stage?

De kennis die ik heb opgedaan op het gebied van online marketing/ communicatie neem ik zeker mee. Ook neem ik mee dat het creëren van een hecht en leuk team heel belangrijk is binnen een organisatie. Het laatste wat ik mee wil nemen in de toekomst is de puurheid van het ondernemerschap van Willy. De drive en passie die hij heeft om bijvoorbeeld ElineSpreekt groter te maken is voor mij echt inspirerend.

Tot slot, waar zie je jezelf over 5 jaar?

Mijn ambitie om ondernemer te worden is tijdens mijn stageperiode alleen maar versterkt. Over 5 jaar zie ik mijzelf met mijn eigen bedrijf binnen de branche die mij enorm interesseert, namelijk crypto & blockchain. Het lijkt mij erg leuk om kennis te delen over de technologie die nog in de kinderschoenen staat. Maar het zou ook goed kunnen dat ik mijn eigen marketing bureau opstart die zich focust op de marketing van blockchain projecten.

Menno van Noort en Willy Mooren aan tafel in gesprek

Meest bijzondere/leuke momenten van Menno bij DutchfGiraffe

“Op vrijdagmiddag werd er vaak geborreld met een hapje en een drankje. Dit zijn de kleine leuke momentjes die mijn stageperiode bij DutchGiraffe nog toffer maakten.“

Ook aan de slag als online marketing stagiair bij DutchGiraffe?

Voor de periode van september 2022 tot en met januari 2023 zijn wij nog op zoek naar enthousiaste stagiaires!

Bekijk de vacature!