Vijf redenen waarom je LinkedIn niet mag overslaan als blogger

Leestijd: 3 minuten

Steeds meer mensen bloggen en dat doen ze met verschillende redenen. Vanuit een bedrijf om (potentiele) klanten te bereiken, op social media als influencer of vanuit een passie. Je content kun je op veel verschillende manieren online plaatsen. LinkedIn komt misschien niet als eerste social media platform in je op maar ook dit is een belangrijk kanaal om meer verkeer naar je blog te leiden. Wil je weten waarom? In dit artikel deel ik de vijf belangrijkste redenen om als blogger actief te zijn op LinkedIn.

Een groot bereik

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het bij het schrijven van een blog belangrijk is dat je een grote groep mensen bereikt voor wie het blog interessant is. Niemand wil tenslotte 10 uur zwoegen op een blog dat maar drie lezers trekt. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken is het een goede optie om  gebruik te maken van online platformen. Online platformen hebben door de jaren heen steeds meer aandacht gekregen en steeds meer mensen zijn actief. Waarom je uit alle platformen voor LinkedIn zou moeten kiezen, vertel ik je. LinkedIn is een gratis socialenetwerksite die zich richt op professionals. Met een wereldwijd netwerk van meer dan 450 miljoen gebruikers uit meer dan 200 landen wil LinkedIn professionals van over de hele wereld bij elkaar brengen. Van de Nederlandse bevolking is maar liefst 80% actief op LinkedIn.

Door zelf ook actief te zijn (of te worden) op LinkedIn kun je een grote groep mensen bereiken en op de hoogte brengen van jouw nieuwe blogartikelen. Als de lezer geïnteresseerd is kunnen ze deze direct bekijken en wellicht met hun vrienden en familie delen.

Linkedin

Hieronder staan de vijf belangrijkste redenen om aanwezig te zijn op LinkedIn en tips om je artikel op de juiste manier onder de aandacht te brengen.

Vijf redenen om te kiezen voor LinkedIn:

 1. LinkedIn biedt je de mogelijkheid om inzicht te krijgen in jouw lezersgroep. Dat creëert de mogelijkheid om deze mensen actief te benaderen.
  Bekijk de statistieken op LinkedIn en maak je doelgroep specifiek. Pas je marketingstrategie aan op deze specifieke doelgroep dan zal je blog nog positiever worden ontvangen.
 2. Maak je lezers nieuwsgierig en actief.
  Schrijf op LinkedIn een overtuigend stukje tekst over je blog en plaats daarbij een link die doorverwijst naar je blog. Prikkel ze door het stellen van vragen en stellingen. Zo vergroot je je engagement en lezersaantallen.
 3. Het plaatsen van een artikel of een blog zorgt voor unieke content.
  Door een blog te publiceren voeg je een extra stukje waarde toe aan je bedrijf. Met het overdragen van je kennis wek je vertrouwen en draag je je kennis over.
 4. Alle mensen in je netwerk ontvangen een notificatie als jij je blog publiceert.
  Je netwerk wordt dus direct op de hoogte gesteld van jouw updates.
 5. Je netwerk leert meer over jou en over de kennis en ervaring die je deelt waardoor het gevoel van betrokkenheid groter wordt.
  Laat in je blog je persoonlijkheid zien, zorg ervoor dat de klant zich op deze manier bij jou betrokken voelt.

Zorg dat je opvalt!

Het belangrijk dat je je blogs en informatie op de goede manier op LinkedIn publiceert. Allereerst is het belangrijk dat je artikel opvalt. Zorg dus voor een aantrekkelijke foto, een goede titel en een passende en overtuigende samenvatting. Kijk wel uit dat je niet te veel foto’s of links plaatst want dan zal LinkedIn jouw update niet tonen in de tijdlijnen van je connecties. Daarnaast is het belangrijk dat je gebruik maakt van een call-to-action; zorg ervoor dat de lezers het bericht liken, reageren en delen waardoor niet alleen je eigen netwerk op de hoogte is van jouw berichten maar ook het netwerk van de lezers die gereageerd hebben. Je bereik wordt dus nog groter.

Voor het beste resultaat zorg je ervoor dat je na het posten van je blogartikel actief blijft. Like andere interessante artikelen en reageer op andere post. Zorg zelf voor relevante informatie zodat je lezers nieuwsgierig blijven. Nog geen LinkedIn account of post? Ik zou zeggen meld je aan op LinkedIn en vergroot je bereik!

Alle collega's binnen DutchGiraffe schrijven ook regelmatig een blog over online strategie, design, marketing en social media. Benieuwd naar deze blogs? Hier kun je ze vinden.
Check