Onderzoeksorganisatie CWTS benaderde DutchGiraffe voor de ontwikkeling van een nieuwe website. Ze waren toe aan vernieuwing: het logo moest wel intact blijven, maar ze stonden open voor een nieuwe huisstijl.

dutchgiraffe_case_cwts_image02@2x

Van strategie naar concept

Samen met CWTS hebben we een strategiesessie georganiseerd. Daarin hebben we besproken hoe de te bereiken doelgroepen eruit zien en wat we hun willen vertellen? En welke customer journey’s gaan we bieden om de doelgroepen optimaal met die content te bereiken? Wat is conversie voor CWTS en hoe gaat de website hierin ondersteunen? De uitkomsten van deze strategiesessie waren onze handvatten voor de conceptontwikkeling.

dutchgiraffe_case_cwts_image03-f@2x

Het juiste beeld

Omdat er in de beeldbank van CWTS geen geschikt beeld beschikbaar was, hebben we gekozen voor een combinatie van stockbeelden en -illustraties. De klant heeft ervoor gekozen zelf beelden te zoeken en aan te leveren. Beelden die zij goed vinden passen bij de informatie die zij aanbieden op de website.

De illustraties zijn vrij abstract en zijn daardoor goed te combineren met de onderwerpen op de website. In de illustraties komen bijvoorbeeld grafische elementen zoals taartdiagrammen en puzzelstukjes voor, welke goed aansluiten op onderzoek en statistieken.

dutchgiraffe_case_cwts_image05@2x
dutchgiraffe_case_cwts_image06@2x

Service tool

Om de bezoeker van de website zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, is een soort service tool ontwikkeld. De bezoeker wordt gevraagd in welke onderwerpen hij geïnteresseerd is en wordt zo naar de juiste diensten genavigeerd. Hij kan vervolgens zijn gegevens achterlaten, die verstuurd worden naar de juiste persoon binnen CWTS BV. Hij kan dan gericht contact zoeken met de geïnteresseerde.

dutchgiraffe_case_cwts_image07f2@2x