PRO HRM is een landelijk opererende organisatie met een groot aanbod aan HR-diensten voor werkgevers en intermediairs. Denk hierbij aan flexservices, onze backofficedienstverlening, uitzenden, detacheren, payrolling, maar ook aan diverse aanvullende HR-diensten. En omdat ze uit hun huidige website gegroeid waren, vroegen ze ons een nieuwe, overzichtelijke en frisse website te ontwerpen. Check!

DG_PROHRM_Img 1a: Impression UI
DG_PROHRM_Img 1b: Impression HR

Content schrappen of behouden?

Wanneer we aan de slag gaan met een nieuwe website is er vaak de wens om ‘veel tekst te schrappen’. Dat is begrijpelijk, want veel organisaties willen een frisse start en af van ‘oude content”. Maar met die oude content is wel waarde opgebouwd in zoekmachines. Bovendien brengen nieuwe teksten vaak ook andere zoekwoorden met zich mee en deze pagina’s moeten vervolgens opnieuw geïndexeerd worden door Google. Daarom kijken we altijd hoe we kunnen optimaliseren met behoud van de ranking in Google.

DG_PROHRM_Img 2- UX en HR

Structuur aanbrengen

Op de oude site van PRO HRM stond ook veel waardevolle informatie. Samen hebben we deze content gestructureerd en de website op logischere manier opgebouwd tijdens het UX Design. Er is een duidelijkere volgorde en flow, de bezoeker kan gemakkelijker informatie inwinnen. Middels terugkerende elementen  is consistentie en herkenbaarheid aangebracht en het kleurenpallet is vernieuwd.

Apart UX Design voor mobiel

De hoeveelheid tekst vroeg om een duidelijke interface op mobiel. Er is bijvoorbeeld een ander menu toegepast. Maar het is op deze website ook mogelijk voor PRO HRM om per pagina te bepalen wat er op desktop vertoond wordt en wat er op mobiel vertoond wordt. Zo kun je er dus voor kiezen de teksten op mobiel in te korten, zodat je niet door lappen tekst en ellenlange pagina’s hoeft te scrollen voor je hebt gevonden wat je zoekt.

DG_PROHRM_Img 3- Mobile

Eigen beeld, gaaf!

We roepen het vaker: met eigen beeld creëer je een unieke identiteit voor je website. PRO HRM heeft ervoor gekozen een fotograaf uit te nodigen op locatie en zo hun eigen beeldbank te creëren. Omdat het beeld in dezelfde sfeer geschoten is zorgt dit voor een heel prettig geheel.

Wij hebben een aantal sterke fotografen in ons netwerk waar wij graag mee samenwerken. Zo hebben we voor Tasseron zowel de werkplaats als producten gefotografeerd en hebben we voor Saton Optiek een lifestyle shoot georganiseerd.