Saton Optiek was toe aan een modernere en frisse look & feel waar ze de komende jaren mee vooruit kunnen. We zijn aan de slag gegaan met een nieuw kleurenpallet, waarbij we rekening hebben gehouden met lichte, frisse kleuren voor de zomerse setting en diepe, donkerdere tinten voor de wintermaanden. Een doordachte, prettige afwisseling in contrast!

DG_SatonOptiek_Img 1

Nieuwe look & feel

Saton Optiek was toe aan een modernere en frisse look & feel waar ze de komende jaren mee vooruit kunnen. We zijn aan de slag gegaan met een nieuw kleurenpallet, waarbij we rekening hebben gehouden met lichte, frisse kleuren voor de zomerse setting en diepe, donkerdere tinten voor de wintermaanden. Een doordachte, prettige afwisseling in contrast.

Er is gekozen voor een combinatie van het klassieke, schreeffont Libre Baskerville en het schreefloze font Gilroy. Deze twee fonts zijn prettig leesbaar voor de doelgroep van Saton Optiek.

DutchGiraffe_SatonOptiekImg 2

Try-on service

Met de try-on service van Saton Optiek kiest de bezoeker op de website een aantal monturen uit, die vervolgens in een winkel naar keuze voor hem worden klaargelegd. Zo kan de bezoeker thuis rustig naar de beschikbare modellen kijken en in de winkel heel gericht gaan passen.

Ook in tijden van corona is dit ideaal, want je beperkt hiermee de tijd die een bezoeker in de winkel doorbrengt.

Saton slider cursor

It’s all in the details

Op de nieuwe website van Saton Optiek is veel aandacht aan details besteed. Denk aan micro-animaties als:

  • Een opvallend roze custom cursor waarmee je door horizontale sliders kunt navigeren;
  • Kleuren die veranderen bij een verticale scroll;
  • Een horizontale tijdlijn waarin bovenstaande twee functionaliteiten gecombineerd worden.

Maar ook aan een kalenderbutton die sticky op je scherm blijft staan, zodat je maar één klik verwijderd bent van het maken van een afspraak bij een vestiging naar keuze.

DG_SatonOptiek_Img 3
DutchGiraffe_SatonOptiekImg 4v5

Fotografie van design tot bewerking

We roepen het vaker: met eigen beeld creëer je een unieke identiteit voor je website. Samen met Saton Optiek hebben we een shootdag georganiseerd om het perfecte sfeerbeeld voor de nieuwe website te schieten.

Design & art direction

De kleuren van de nieuwe website zijn ook gebruikt in de fotografie. Een roze, blauw en oranje achtergrond voor de zomerse setting en een donkerpaarss, donkergroene en haast zwarte achtergrond voor de winterse setting.

Modellen & styling

In opdracht van Saton hebben we vijf volwassenen modellen gescout en een onwijs leuk meisje. Daar gaat een heel selectieproces aan vooraf: passen de modellen bij het merk, stralen ze de juiste energie uit en – heel belangrijk – hebben ze een ‘brillenhoofd’? Voor familiebedrijf Saton Optiek was het belangrijk om de binding met haar doelgroep te behouden. De website moest daarom ook vertrouwen uitstralen en de doelgroep moest zich kunnen identificeren met de modellen die de monturen dragen. Belangrijke aspecten om in gedachten te houden!

Fotografie & nabewerking

Wij hebben een aantal sterke fotografen in ons netwerk waar wij graag mee samenwerken, elk met hun eigen expertise. Dit keer werkten wij samen met fotograaf Mark David Weverling, die met zijn camera de juiste sfeer voor deze opdracht heeft vastgelegd.

DutchGiraffe_SatonOptiekImg 4