CWTS BV in een nieuw jasje

Onderzoeksorganisatie CWTS benaderde DutchGiraffe voor de ontwikkeling van een nieuwe website. Ze waren toe aan vernieuwing: het logo moest wel intact blijven, maar ze stonden open voor een nieuwe huisstijl.

Naar de case

Een website voor label Robin Zorg

Robin Zorg is een label van PRO HRM en draagt zorg voor het inzetten, ontwikkelen, werven, opleiden en doorstromen van professionals binnen de eerste- en tweedelijnszorg van Nederland. Toen de website voor PRO HRM eenmaal stond, hebben we deze templates doorvertaald naar de huisstijl van Robin Zorg om op een efficiënte en kostenvriendelijke manier een tweede website neer te zetten.

Naar de case

Die nieuwe website van Saton Optiek mag gezien worden!

Saton Optiek was toe aan een modernere en frisse look & feel waar ze de komende jaren mee vooruit kunnen. We zijn aan de slag gegaan met een nieuw kleurenpallet, waarbij we rekening hebben gehouden met lichte, frisse kleuren voor de zomerse setting en diepe, donkerdere tinten voor de wintermaanden. Een doordachte, prettige afwisseling in contrast!

Naar de case

Een nieuwe website voor PRO HRM

PRO HRM is een landelijk opererende organisatie met een groot aanbod aan HR-diensten voor werkgevers en intermediairs. Denk hierbij aan flexservices, onze backofficedienstverlening, uitzenden, detacheren, payrolling, maar ook aan diverse aanvullende HR-diensten. En omdat ze uit hun huidige website gegroeid waren, vroegen ze ons een nieuwe, overzichtelijke en frisse website te ontwerpen. Check!

Naar de case

Haute Friture Webshop

Wij hebben meegebakken aan de nieuwe webshop van de FEBO. De zomercollectie met YouTube-ster Famke Louise is een feit. Nog één keer brengt de bekende fastfoodketen een fashionlijn uit, want stoppen doe je op je hoogtepunt. Met een compleet vernieuwde merchandise kledinglijn worden fans wederom van unieke FEBO wannahaves voorzien; ze vinden hun weg door heel Nederland. Samen met bureau Natwerk ontwikkelde DutchGiraffe de FEBO webshop, waar de limited collectie van FEBO besteld kan worden. Natwerk is verantwoordelijk voor concept en content; DutchGiraffe voor design en de technische realisatie.

Naar de case

Steps shapetest

Nederlandse modeketen Steps wil dat elke vrouw zich krachtig voelt in haar outfit. Voor het selecteren van de perfecte outfit is het essentieel om te weten welke body shape je hebt, maar niet elke vrouw weet welke body shape zij heeft. Daarom hebben wij samen met Steps de shapetest ontwikkeld.

Naar de case

Sensoren op een voetstuk

Tasseron verrast, inspireert en levert kwalitatief hoogwaardige sensoren en op maat gemaakte oplossingen. Met een redesign van de verouderde website heeft DutchGiraffe gezorgd dat de website dat ook uitstraalt. Met als enige vereiste dat de herkenbaarheid van het logo zou blijven staan, gaf Tasseron ons de vrijheid om een eigentijdse stijl te creëren voor de nieuwe website. Om de hardheid van het brandweerrode logo iets te verzachten, is een andere tint van deze kleur gebruikt. De combinatie van die kleur met het gebruikte blauwpaars en de grijs- en bruintinten zorgt voor een een moderne en frisse uitstraling waar Tasseron weer lange tijd mee vooruit kan.

Naar de case

Pensioen benchmark tool

Pensioenzaken. Niet iedereen is hier dagelijks mee bezig, maar ieder bedrijf en iedere werknemer heeft ermee te maken. Op je oude dag wil je je hier geen zorgen over maken. Hoe goed is de pensioensregeling van jouw werkgever eigenlijk? Willis Towers Watson, gespecialiseerd in risicomanagement, verzekeringsmakelaar en adviesbureau, vroeg ons om speciaal voor bedrijven een tool te maken die direct inzicht geeft hoe hun pensioenregeling zich verhoudt tot andere bedrijven in hun sector.

Naar de case

ElineSpreekt website

Begin 2019 hebben we ElineSpreekt geüpdatet; de spraak app die mensen met een spraakbeperking makkelijk helpt te communiceren. De iPad app is nu volledig cloud based waardoor we alle voordelen van de cloud kunnen benutten. Denk aan realtime synchronisatie, beeldherkenning en kennis uitwisselen via gedeelde bibliotheken. De website kon daarmee niet achterblijven. De homepage en supportpagina hebben een make-over gekregen. Het doel? Een fris design en een heldere flow voor de bezoeker.

Naar de case

Nieuwe website voor Hearst Create

In samenwerking met de designers en online marketeers van Hearst Netherlands hebben we voor hun award-winnend contentmarketingbureau Hearst Create een nieuwe website gebouwd. Met stevige typografie, grote kleurvlakken en sprekend beeldmateriaal is dit de 'bolde' website waarmee zij zich als content marketeers kunnen onderscheiden.

Naar de case

De Flying Dutchman website in een nieuw jasje

Samen met Hearst Create pakten we de uitdaging aan om de bestaande website van KLM's Flying Dutchman opnieuw op te bouwen. Visual Design is afkomstig van Hearst Create. DutchGiraffe pakte de technische kant op en zorgde voor de doorvertaling naar desktop, tablet en mobiel.

Naar de case

Een efficiënt webdesign dankzij neuromarketing

Leestijd: 4 minuten

‘’Waarom haken er relatief veel mensen af door het winkelmandje van onze webshop?’’, vroeg een klant. In samenwerking met optimalisatiespecialist Linda Bouwman van Webfluence onderzochten we met behulp van neuromarketing wat de oorzaken waren. Als Project Manager ben ik betrokken bij alle fasen van een project. Mijn doel is elk project te optimaliseren, met als resultaat een blije klant. In dit artikel neem ik je mee in het nut van neuromarketing. Deze marketingtechniek draagt bij aan een optimale, conversiegerichte online omgeving. Het verraste mij dat we met relatief kleine aanpassingen in het webdesign grote veranderingen konden realiseren. Hoe neuromarketing de basis kan zijn voor een efficiënt webdesign? Dat vertel ik je in dit artikel.

Lees meer

Pensioen advies op LifeSight.nl

Voor Willis Towers Watson ontwikkelde DutchGiraffe de vernieuwde LifeSight website. Volledig gebaseerd op WordPress en uiteraard zo ingericht dat er super makkelijk mee te werken is. Lifesight is een onafhankelijke pensioenuitvoerder die in samenwerking met de beste partijen in de markt een moderne pensioenregeling biedt. De vernieuwde website sluit aan bij de wensen van zowel de bezoekers als die van de websitebeheerders van Willis Towers Watson.

Naar de case

Een nieuwe website voor Hearst Nederland

Er wordt doorlopend gesproken en geschreven over de digitale revolutie, digitalisering of de digitale transformatie. Digitalisering is meer dan een modeverschijnsel en dat zien ze ook bij tijdschriftenuitgeverij Hearst Netherlands. Met bekende bladen als Vogue, ELLE en Quote inspireren zij hun lezers met lifestyle, kennis en fashion. Het consumentengedrag verandert en om zo goed mogelijk te voorzien in de behoefte van de gebruiker, is het ook als uitgeverij belangrijk om mee te veranderen. De website was verouderd in design en User Experience. DutchGiraffe heeft met een redesign gezorgd dat de identiteit en het gevoel van Hearst Netherlands goed naar voren komen. High-end, clean en toegankelijk voor iedereen.

Naar de case

Een full service project voor CreditDevice

Toen CreditDevice eind 2017 met ons in contact kwam, was het al snel duidelijk. Hier is werk te doen. Uit de verkennende gesprekken met eigenaar Hans Geluk werd snel duidelijk dat er behoefte bestond het hele proces van 'waar staan we eigenlijk voor' en 'voor wie doen we dat?' te doorlopen, om als basis te kunnen dienen voor het verdere verloop van het project. Het aanvullen van de bestaande brand identity is, effectief UX design en een prachtig vormgegeven website, volledig afgestemd op de ontwikkelde persona's.

Naar de case

Reaching further

Drones, ze zijn populairder dan ooit. Iedere liefhebben kan er eentje aanschaffen. Groot of klein. Ze zijn er in alle maten en prijsklassen. Maar deze VTOL (Vertical Take-off and Landing) drone van High Eye is niet bedoelt voor de hobbyist. Dit is het professionele werk. Vliegt in extreme omgevingen zoals arctische gebieden, woestijn of jungle voor onderzoek naar dieren in het wild.

Naar de case

ImpactCity Den Haag

Den Haag is dé plek voor startups en bedrijven die willen innoveren. ImpactCity is een initiatief van de gemeente Den Haag. Het helpt ondernemers om succesvol te starten en door te groeien. Door deuren te openen naar investeerders en toegang te geven tot een breed internationaal netwerk. Tot inspirerende bedrijfslocaties, internationale handelsmissies en wedstrijden. DutchGiraffe is gevraagd de doorontwikkeling voor haar rekening te nemen en zo ImpactCity.nl naar een hoger niveau te tillen.

Naar de case

Syntrus Achmea vastgoed portfolio

Syntrus Achmea Real Estate & Finance is al 50 jaar vermogensbeheerder in vastgoed en hypotheken voor institutionele beleggers. Syntrus Achmea financiert, ontwikkelt en belegt in vastgoed en hypotheken in opdracht van pensioenfondsen en andere institutionele beleggers, zoals verzekeraars en charitatieve instellingen. In totaal beheren zij 20,3 miljard euro. Om een deel van het vastgoed online op een goed beheersbare manier te ontsluiten, heeft DutchGiraffe een online & offline oplossing ontwikkelt waarmee het betreffende vastgoed portfolio kan digitaal kan worden weergegeven.

Naar de case

SIOO Corporate website

Sioo is dé interuniversitaire ambachtsschool die mensen en organisaties wendbaar maakt in veranderings- en organisatieprocessen. Sioo is in 1958 opgericht door acht Nederlandse universiteiten, mede op initiatief van de organisatieadvieswereld. DutchGiraffe is gevraagd om een nieuwe website te realiseren, een effectief UX design op te zetten en om de juiste informatie sneller te kunnen laten vinden. Het belangrijkste doel is het meer uit te laten nodigen tot aanmelden. Samen met Sioo ontwikkelde we een nieuwe responsive website met een eenduidige visuele taal, geoptimaliseerd voor primaire doelgroep van SIOO.

Naar de case

GoPure Website

De website van GoPure had een slag te slaan. Verouderd, niet responsive en slecht vindbaar. En dat terwijl de positionering van GoPure helder en uniek is. DutchGiraffe nam de taak op zich om een inspirerende website te ontwikkelen waarbij het ontwerp en de functionaliteiten maximaal aansluiten bij niet alleen de doelgroep, maar ook het merk zelf.

Naar de case

Identity Design & Corporate Website

Gpi is één van de grootste producenten in Nederland van rvs tanks en proces equipment. Met +100 mensen werken zij continu om zich te onderscheiden op basis van techniek, proces en samenwerking. Samen met Gpi ontwikkelde DutchGiraffe een nieuwe visuele identiteit en vertaalde deze naar stationary, een website, auto belettering en een brandguide.

Naar de case

Relaxen.nu

In samenwerking met G+J Custom Content heeft DutchGiraffe het prachtige RELAX ontwikkeld. RELAX is een online inspiratieplatform over het belang van thuis ontspannen en hoe we onze schaarse relaxmomenten optimaal kunnen benutten. Initiatief komt van Prominent, dé specialist in relaxed zitten. G+J Custom Content is verantwoordelijk voor concept, design en content. DutchGiraffe voor de ontwikkeling.

Naar de case

50 jaar EO Interactieve tijdlijn

De EO bestaat 50 jaar. En dus is het feest. Ga met ons mee door 50 jaar EO. Bekijk de geschiedenis in een tijdlijn, test je kennis of deel een mooie herinnering met de rest van Nederland. Bekijk 50 jaar EO in vogelvlucht met de interactieve tijdlijn speciaal ontwikkeld door DutchGiraffe. Alle gedenkwaardige momenten in beeld gebracht met tekst en uitleg.

Naar de case

Middin verhalen platform

Middin maakt voor haar personeelsleden en vrijwilligers ieder kwartaal het interne magazine ‘De Aangenaam’. Veel artikelen die daarin verschijnen, de verhalen die in de organisatie opgehaald worden, zijn ook erg geschikt om te delen met externe stakeholders. Deze constatering heeft gezorgd voor de vraag aan DutchGiraffe naar een centraal platform waar deze verhalen gedeeld kunnen worden. Het resultaat is een blog, ondersteund met een periodieke nieuwsbrief om in te kunnen spelen op de actualiteit en zichtbaarheid van de organisatie.

Naar de case

NPO programmagidsen

Bindinc. bereikt, boeit en bindt. Met uitgeefconcepten van hoge kwaliteit en programma-informatie op maat. Voor de merken NCRV, KRO, AVRO, Mikrogids en TVFilm heeft DutchGiraffe samen met Bindinc. vijf hoogwaardige online programmagidsen gerealiseerd: avrobode.nl, mikrogids.nl, ncrvgids.nl, kromagazine.nl en tvfilm.nl. Een vijftal responsive websites met het laatste nieuws uit medialand, kijktips, interessante rubrieken, volledige televisie programmadata en een uitgebreide mijn-omgeving voor abonnees.

Naar de case

TUI Cloud

DutchGiraffe ontwikkelde samen met TUI een online Content Management Systeem, vanuit waar content van meer dan 70 bestemmingen voor TUI online beheersbaar wordt gemaakt. Deze content wordt dagelijks vol-automatisch met de vloot van TUI gesynchroniseerd.

Met TUI Cloud heeft TUI een uniek concept gelanceerd. Via een onboard wifi signaal wat door het mobiele Inflight Entertainment Systeem Airfi wordt gegenereerd, wordt de wereld van TUI ontsloten. De passagier wordt gedurende de vlucht via zijn eigen device geïnspireerd & geïnformeerd over de bestemming. Krijgt informatie aangereikt over de vlucht en kan tijdens de reis bijvoorbeeld gamen, kranten en tijdschriften lezen. TUI Cloud is van toegevoegde waarde tijdens de reis, maar inspireert ook om een volgende vakantie weer met TUI te boeken.

DutchGiraffe is verantwoordelijk voor concept, design, ontwikkeling en vergezicht.

Naar de case

IamReservations hotel reserveringssite

IamReservations. De best beoordeelde en unieke hotels online! Binnenlopen in een lichte ruimte op je blote voeten, de geur van pas gewassen linnen of vers gezette koffie. Wegzakken in een warm bad, de aanraking van zachte handdoeken; je bent thuis. Het gevoel wat iedereen ter wereld kent en verbindt. IamReservations wil jou verbinden met de best beoordeelde hotels. Een uitgebreid aanbod van luxe grote hotels tot een pittoreske bed & breakfast.

Naar de case

Website FEBO

FEBO, opgericht in 1941 onder de naam Bakkerij FEBO en later herdoopt tot Maison FEBO, is het bedrijf van banketbakker Johan Izaäk de Borst. Naast ambachtelijk brood en andere lekkernijen verdiepte Johan de Borst zich in het maken van een snack: de kroket. Tegenwoordig heeft de FEBO meer dan 66 winkels. Alle snacks, dagelijks vers bereid volgens authentiek recept. Daar snackt toch iedereen naar! Het verhaal van FEBO, anders dan wat je misschien verwacht, is als vergeten groente. Enigzins vergeten, maar prachtig om weer te ontdekken. DutchGiraffe gaf online vorm aan dit verhaal en is verantwoordelijk voor het ontwerp en development van de nieuwe website van FEBO op febo.nl.

Naar de case

Gebedsplatform My Prayer For

My Prayer For, is een online gebedsplatform ontwikkeld in opdracht van de Evangelische Omroep. De site is bedoeld om mensen te verbinden én inspireren in hun gebeden. Alle gebedsonderwerpen zijn welkom. Groot en klein. Gebeden en onderwerpen van personen, maar ook van organisaties. Hiermee is My Prayer For het eerste online Nederlandse gebedsplatform waar bidders elkaar vinden en gebeden kunnen delen en liken (klik 'amen').

Naar de case

Online Strategie Mjus shoes

Met de pakkende online marketing strategie van DutchGiraffe maakt Mjus de consument bewust van de kwaliteit en uniciteit van haar producten en een merk wat bijna iconisch is. Met speciale aandacht voor webdesign, content marketing en social media, wordt het merk Mjus continue naar een hoger plan getild. Zo wordt ieder seizoen een nieuwe collectie in beeld gebracht, is er een brand movie tot stand gekomen en bevat het merk Mjus tegenwoordig een brand book én brand story.

Naar de case

Op wie uit de bijbel lijk jij?

Naar aanleiding van de eerste aflevering van de Amerikaanse hitserie The Bible is samen met de Evangelische Omroep deze interactieve test ontwikkeld, waarin jouw karaktereigenschappen worden vergeleken met de karakters uit de serie.

Naar de case

#WeAreN

Het extreme geweld en de vervolging van minderheden waar mensen in Irak en Syrië op dit moment mee worden geconfronteerd, heeft er toe geleid dat een stijgend aantal mensen en organisaties wereldwijd actief en open steun wil betuigen aan deze slachtoffers. DutchGiraffe ontwikkelt een platform waarmee iedereen zijn stem kan laten horen door het publiceren van hun foto met het nasrani-teken en deze te delen op zijn of haar favoriete Social Media kanaal.

Naar de case

Publishing platform WP-Magazines

Met WP-Magazines ‘de alles-in-één publishing tool voor responsive online magazines’ maak je gebruik van de laatste WordPress techniek én van de kennis van DutchGiraffe. Dat is een fijne combinatie, want wij zijn al jaren expert op het gebied van online magazines. Met WP-Magazines communiceer je trouwens niet alleen uiterst effectief, maar ook nog eens 100% responsive. Dus ook op smartphones prachtig weer te geven.

Naar de case

Corporate Identity & Website

House of Red and White richt zich voornamelijk op de import en marketing van Turkse wijnen in de Verenigde Staten. De bijzondere doelgroep van Amerikaanse en Turkse wijnkenners heeft geresulteerd in een heldere identiteit die naadloos aansluit bij de verwachtingen van de doelgroep wat duidelijk zichtbaar is in al haar uitingen, zowel online als offline.

Naar de case

Digitale nieuwjaarswens

'In een rechtvaardige, duurzame samenleving is er aandacht en zorg voor iedereen.' De introductie van de ASN Bank voor de start van een mooi 2014, waarin het karakter en de DNA van deze groene bank bovenaan staat.

Naar de case

EO Kerst vanuit het hart

De EO heeft rond de kerstdagen een gevarieerd programma-aanbod voor jong en oud. Dit jaar rond het thema 'Kerst vanuit het hart'. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de inzet van BN'ers en de EO-presentatoren die in programma's iets van hun hart laten zien. Wil jij ook iets van je hart laten zien? Dat doe je op dit nieuwe en innovatieve platform van de EO.

Naar de case

101 keer samen duurzamer

Albron vindt duurzaamheid belangrijk. Daarom faciliteren zij allerlei projecten met de focus op duurzaamheid. Zowel intern als extern. Wat ze exact doen wordt weergegeven in een dynamische en interactieve omgeving onder de naam "101 keer samen duurzamer". Volledig html en dus compatible met desktops én tablets.

Naar de case

Responsive website

Krachtig Flat Design gecombineerd met een responsive karakter. De website van Ouders van Waarde staat 24/7 klaar voor iedereen die vragen heeft mbt. schoolgaande kinderen.

Naar de case

Babyboom Spel

Babyboom volgt mensen in hun allergrootste wens: een kindje. Van de zwangerschapswens tot de geboorte van de eerste baby’s, elke facet van de zwangerschap komt aan bod. En om iedereen, dus jong & oud met dit programma kennis te laten maken ontwikkelde de NCRV samen met DutchGiraffe het Babyboom spel voor in het online magazine NCRV Paperclip.

Naar de case

Online loyalty campagne

3 Maanden lang gratis frites. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar McCain doet het toch! Met een cafetariadeelname van 350 ondernemers, lanceert McCain, samen met haar drie partners FrieslandCampina, Royaan en Conpax, in de eerste helft van 2013 de unieke online loyalty campagne: gratis frites voor iedereen!

Naar de case

Een gezond en duurzaam 2023

Kerst- en nieuwjaarskaarten zijn zo 2012... Je kunt beter een digitale boodschap sturen: de ASN Bank nieuwjaarswens. Een pakkende combinatie tussen beleving en boodschap. De losse elementen zeggen niet zoveel, maar samen zetten ze de punt op de 'i'.

Naar de case

Social media campagne

Een veel gestelde vraag: Hoe krijg ik meer likes op mijn Facebook Pagina? Het antwoord: Door een pakkende maar eenvoudige Social Media campagne. En die campagne start met een gerichte Facebook Applicatie. In dit geval de Wall of Winners! In korte tijd 12.000 extra likes.

Naar de case

Smaakvolle Lipton thee verrast!

Iedereen kent de Lipton thee. Thee komt in vele vormen, maten en smaken. Sommige zijn speciaal voor het ontbijt en sommige zijn uitzonderlijk geschikt voor na een diner. Het lijkt allemaal erg eenvoudig. Water koken, zakje erin, zakje eruit en voilà! Unilever Foodsolutions laat met deze actiewebsite over Lipton thee zien dat het niet allemaal zo vanzelfsprekend is.

Naar de case

Man bijt hond spel

Met een authentieke racer in de overbekende zwart-wit stijl van 'Man bijt hond' wist de NCRV een verhoogd herhaalbezoek naar het NRCV Paperclip Magazine te realiseren. Een schoolvoorbeeld waarin een strategisch geplaatst 'Fun' element tot verhoogde conversie kan leiden.

Naar de case

Facebook memory! Ken jij al je vrienden nog?

Kun jij al je Facebook vrienden onthouden? In navolging op het succes van het klassieke Brabant Memory Spel, is deze Social Game gekoppeld aan je Facebook profiel. Door het verwerken van de profielfoto's van je vrienden in de kaarten wordt het een heel persoonlijk spel. Ook de highscores worden opgebouwd uit spelende vrienden, dus geen vreemden en alleen bekenden.

Naar de case

Sales tool Sodexo City

Niet iedereen vertelt hetzelfde verhaal op dezelfde manier; en soms wil je bepaalde elementen helemaal de revue niet laten passeren. Ook in je salesverhaal is relevantie een belangrijk aspect. In Sodexo City bepaal je zelf wat je wel en wat je niet laat zien.

Naar de case