Toen CreditDevice eind 2017 met ons in contact kwam, was het al snel duidelijk. Hier is werk te doen. Uit de verkennende gesprekken met eigenaar Hans Geluk werd snel duidelijk dat er behoefte bestond het hele proces van 'waar staan we eigenlijk voor' en 'voor wie doen we dat?' te doorlopen, om als basis te kunnen dienen voor het verdere verloop van het project. Het aanvullen van de bestaande brand identity is, effectief UX design en een prachtig vormgegeven website, volledig afgestemd op de ontwikkelde persona's.

DutchGiraffe_DigitalCreatives_creditdevices_01

Samen gaan we op onderzoek uit.

Om een goed beeld te krijgen van kredietmanager CreditDevice organiseren we een marketing- en strategiesessie. In Noordwijk hangen binnen 4 uur een veelvoud aan super post-its aan de muur. Het geeft een goed beeld wie CreditDevice is. En wie hun doelgroep is. De daaruit volgende persona’s (Maurice, Peter en Kim) bevatten na een uurtje schrijven alledrie de benodigde verantwoordelijkheden, behoeftes en persoonlijke contactvoorkeuren.

DutchGiraffe_DigitalCreatives_creditdevices_07

De Brand Identity verdient een aanvulling.

‘Onze huisstijl is prima. Die hebben we nog niet zo lang, dus daar hoeft niets mee te gebeuren.’ Dat kan. Zijn we het niet helemaal mee eens. Wanneer je namelijk de beslissing neemt jezelf opnieuw te bekijken, moet je ook bereid zijn te zien wat er anders kan. CreditDevice ziet het ook als een kans en pakt ‘m vast. We trekken de toepassing van het logo recht, passen en vullen de typografie aan, doen kleurvoorstellen en ontwikkelen beeldconcepten en een aanvullende visuele taal die het merk CreditDevice versterkt en beter laat aansluiten bij het DNA van het bedrijf.

DutchGiraffe_DigitalCreatives_creditdevices_05

UX design ligt ten grondslag aan de nieuwe website

Door het ontwikkelen van de persona’s, kunnen we de perfecte customer journey ontwerpen. Identificatielagen, de juiste call to actions en alle pagina’s binnen handbereik zijn tot stand gekomen via wireframing en flowcharting. De doelgroep wordt maximaal bediend in het doorlopen van het juiste pad en komt zo snel mogelijk in de beoogde sales trechter.

DutchGiraffe_DigitalCreatives_creditdevices_06

De eigenwijsheid van CreditDevice.

De eigenwijsheid van CreditDevice zie je overal terug in de website. In het beeld. In de ontwikkelde producticonen en in de aanvullende visuele laag die wel wat weg heeft van morsecode. Ja, het is gecheckt en nee, het betekent echt niets :-).  Call to actions hebben speciale aandacht gekregen door subtiele animaties toe te voegen, waardoor een goede click through rate te verwachten valt.