Nederlandse modeketen Steps wil dat elke vrouw zich krachtig voelt in haar outfit. Voor het selecteren van de perfecte outfit is het essentieel om te weten welke body shape je hebt, maar niet elke vrouw weet welke body shape zij heeft. Daarom hebben wij samen met Steps de shapetest ontwikkeld.

Steps-header-desktop

Ontdek jouw shape

Zowel de inhoud als het design van de shapetest waren aan vernieuwing toe. Steps heeft zich beziggehouden met het verscherpen van de vragen en de creatie van een instructievideo. Wij hebben het design op de schop genomen en zo hebben we samen een sterk verbeterde versie neergezet. Omdat niet elke vrouw weet wat een H, O, X, V of A shape is, hebben we die gevisualiseerd in de test. Zo wordt het voor de bezoeker makkelijker zich te identificeren met een van de verschillende vormen. Aan het eind van de test krijgt de bezoeker de mogelijkheid het deel van de Steps-collectie te bekijken die het beste bij haar body shape past.

Steps-mobilewebsite-desktop

Mobile first, mobile only

De shapetest is ontworpen voor mobiel, maar moet er op desktop uiteraard ook mooi uitzien. We hebben er voor gekozen het mobiele formaat aan te houden, maar de shapetest op desktop uit te breiden met grote achtergrondbeelden zodat het ook op dit formaat visueel aantrekkelijk is. Daarnaast is de instructievideo te vergroten zodat deze op desktop goed te zien is.

Steps-impression-desktop

Meer steps

Omdat de shapetest vrij sober was en weinig ‘Steps’ uitstraalde, hebben we de nieuwe variant van de shapetest visueel veel aantrekkelijker gemaakt. We hebben eerst de basisschermen een make-over gegeven. Vervolgens hebben we tussen de verschillende schermen door beelden uit de meest recente collectie vertoond. Ook hebben we een patroon uit deze collectie gekozen en dat gebruikt als achtergrond voor de schermen waarop tips en weetjes gedeeld worden.

Notitie:

Miss Etam en Steps vielen vorig jaar in handen NXT Fashion nadat modegroep FNG failliet ging. Bij de overname werd al duidelijk dat vijf winkels van Miss Etam gesloten zouden worden en drie Steps winkels. Uiteindelijk blijven er dus geen winkels van Steps over en heeft Miss Etam alleen nog twee winkels.

Bron: Fashion United