Tasseron verrast, inspireert en levert kwalitatief hoogwaardige sensoren en op maat gemaakte oplossingen. Met een redesign van de verouderde website heeft DutchGiraffe gezorgd dat de website dat ook uitstraalt. Met als enige vereiste dat de herkenbaarheid van het logo zou blijven staan, gaf Tasseron ons de vrijheid om een eigentijdse stijl te creëren voor de nieuwe website. Om de hardheid van het brandweerrode logo iets te verzachten, is een andere tint van deze kleur gebruikt. De combinatie van die kleur met het gebruikte blauwpaars en de grijs- en bruintinten zorgt voor een een moderne en frisse uitstraling waar Tasseron weer lange tijd mee vooruit kan.

DG-case-Tasseron-banner

Een luxe uitstraling

Omdat Tasseron met name maatwerk levert, dienen de productfoto’s op de website vooral ter inspiratie voor (potentiële) klanten. Het was dan ook niet nodig de producten van elke kant en in detail te belichten, wat ons de mogelijkheid bood creatiever om te springen met fotografie. We hebben de verschillende producten dan ook gefotografeerd als kleine kunstwerken, waardoor de website ook een luxe uitstraling heeft.

DG-case-Tasseron-sensors-4
Tasseron-desktop-2

Geen mobile-first benadering

Tijdens de strategische sessie en op basis van Google Analytics-resultaten werd al snel duidelijk dat de doelgroepen van Tasseron de website met name vanaf hun desktop bezoeken.

Dit keer is daarom niet gekozen voor een mobile-first benadering, zoals tegenwoordig het uitgangspunt is. Desalniettemin is er een goed responsive design ontwikkeld zodat de website op mobiele devices net zo goed tot zijn recht komt als op desktop.

Een goed contentplan is essentieel

Door middel van een strategische sessie hebben we Tasseron beter leren kennen en hebben we onder andere bepaald wat de belangrijkste doelgroepen zijn en welke informatie zij op de website zoeken. Het was een uitdaging om de grote hoeveelheid beschikbare informatie behapbaar te maken en op een overzichtelijke manier weer te geven. Daarom hebben we voorafgaand aan het UX Design een contentplan opgesteld, een essentieel onderdeel voor een goed fundament van de website.

Mobiel blijft belangrijk

Ondanks een focus op desktop blijft mobiel nog steeds erg belangrijk. Dankzij de grote kleurvlakken, het prettige lettertype en de mooie productfoto’s bekijkt de bezoeker de behapbare content ook eenvoudig op zijn mobiel.

Tasseron-Mobile-visuals