WP-Magazines voorbeelden & tips juni 2020

Leestijd: 5 minuten

Net als wij heb je thuis vast de nodige afleiding en is het af en toe best een uitdaging om efficiënt te werken. Op de foto hierboven zie je bijvoorbeeld Kees, die de gewoonte heeft om uitgebreid over het touchpad van zijn baasje en onze Senior Designer Michel te gaan liggen. Ook worden we tijdens virtuele besprekingen regelmatig onderbroken door kinderen of een huisgenoot die in beeld verschijnt. Maar hé, we horen ook dat meer mensen tussen de middag een rondje buiten lopen, een broodje halen bij de lokale ondernemer om de hoek of meer tijd hebben om te sporten omdat ze geen reistijd hebben. Dat klinkt niet gek, toch? We zijn met z'n allen op weg naar een nieuwe manier van (samen)werken.

WOMENInc._iPhone_mockup

Meer online communicatie

Zo merken we bijvoorbeeld dat er steeds meer behoefte is aan online communicatie, waarvoor onze publicatietool WP-Magazines de perfecte oplossing is! We laten je dan ook graag zien welke mooie publicaties we gemaakt hebben en wat er zoal mogelijk is.

DG_Hello-Zuidas_Duurzaamheidsverslag_kleuren

Structuur middels kleur

In het Duurzaamheidsverslag dat wij voor Zuidas Amsterdam gemaakt hebben, heeft elk thema zijn eigen kleur gekregen. Deze kleur is toegepast in labels, buttons en subtitels, waardoor het een consistent geheel wordt.

DG_Hello-Zuidas_Duurzaamheidsverslag_Cover

Van print naar digitaal

Waar het bereik van printmagazines stabiel blijft, stijgt het bereik van digitale publicaties*. Wij spreken dan ook regelmatig klanten die hun printmagazine willen digitaliseren. Zo ook het Duurzaamheidsverslag van Zuidas Amsterdam, waarvoor ook het duurzame karakter van het verslag een belangrijke reden was om te kiezen voor WP-Magazines. Op basis van het bestaande verslag hebben wij een aantal templates opgezet waarmee zij de komende tijd vooruit kunnen.

* Dat blijkt uit onderzoek van NOM (Nationaal Onderzoek Multimedia).

Lange teksten visueel aantrekkelijk maken

Lezers zijn geneigd snel door digitale content heen te scrollen, dus is het de uitdaging deze visueel aantrekkelijk genoeg te maken om te blijven lezen. Zo ook voor de eerste online publicatie van Port of Rotterdam, waar veel lange interviews en achtergrondartikelen gepubliceerd zijn. Deze hebben we bijvoorbeeld afgewisseld met quotes over ‘parallaxbeelden’, waarbij het achtergrond beeld op een andere snelheid scrollt dan de overige content.

DG_WOMENInc._Looncheck

Met beeld zet je de toon

Beeld bepaalt de identiteit van je publicatie. Ga je voor stockbeeld met het risico dat er nog 100 anderen met dezelfde keuze zijn? Of gebruik je eigen, uniek materiaal? Voor het Loonkloof-magazine van WOMEN Inc. konden we gebruikmaken van campagnebeeld, geschoten door creatief bureau KesselsKramer. Een heel eigen stijl dat perfect past bij de inhoud van het magazine.

Ben je enthousiast geworden en wil je zelf aan de slag met een online publicatie?
Vraag een demo-account aan