UX onderzoek interne magazine Groene Hart Ziekenhuis

Het Groene Hart Ziekenhuis is al heel erg lang klant bij DutchGiraffe. De huisstijl van de website is inmiddels aangepast, en nu na meer dan 40 edities is het ook tijd om het ontwerp van de SCOOP, hét online magazine voor de werknemers, aan te passen. Een nieuw verfrissend ontwerp. Om ervoor te zorgen dat de SCOOP net zo goed, of misschien zelfs beter, in de smaak zal vallen bij de doelgroep is er een onderzoek opgezet. Stagiaire Keesie past verschillende methodes toe om erachter te komen wat de wensen en voorkeuren van de lezers zijn.

Naar de case

De nieuw strategische koers van Stadgenoot in een online magazine

Stadgenoot is een van de grootste Amsterdamse woningcorporaties. November 2022 presenteerde zij haar nieuwe strategische koers. Het Haagse bureau, Ontwerpwerk, was verantwoordelijk voor de volledig vernieuwde huisstijl en wij hebben deze nieuwe stijl doorvertaald naar een online magazine. De koers heeft de titel ‘Stadgenoot: altijd in de buurt’. De koers geeft voor de komende jaren duidelijkheid over de richting van Stadgenoot.

Naar de case

Het alumniblad van de TU Delft, Delft Matters, nu ook online te lezen

Het gratis alumnimagazine voor TU Delft for Life community, Delft Matters, is geheel vernieuwd. Het magazine bestaat uit nieuwsupdates, artikelen en interviews met studenten, alumni, wetenschappers en medewerkers. Artikelen met nog meer ruimte voor verdieping, vernieuwing en verbinding. Een nieuwe naam en geheel nieuwe opmaak vanuit het Haagse Ontwerpwerk. DutchGiraffe heeft het blad vertaald naar digitaal voor zowel de Nederlandse- als de Engelse versie.

Naar de case

10.000 kilo papier | 56 landen; SPUI gaat digitaal

Het was het afgelopen jaar tijd om eens goed naar SPUI magazine te kijken. Toen het zo’n twintig jaar geleden in het leven werd geroepen door Wim Koning, destijds de drijvende kracht achter het alumnibureau, stonden er nog geen 50.000 adressen in de database. Dit aantal was in december 2020, bij het laatste nummer, meer dan verdubbeld. Voor deze SPUI was zo’n 10.000 kilo papier nodig, dat naar 114.000 adressen in 56 landen op vijf continenten werd verzonden. Dat stelde ons voor de vraag of een papieren tijdschrift met zo’n enorme en snel groeiende oplage in deze tijd nog te verantwoorden is.

Naar de case

Het eerste Flying Dutchman
online magazine

Hearst Netherlands is zoals velen overtuigd van het digitaliseren van de print/glossy magazines. Echter waar ze het grote verschil mee maken is in bijzondere tijden een investering doen die de kracht en mogelijkheden van WP-Magazines weergeeft.

Naar de case

Terugblik op het 10-jarig jubileum van DutchGiraffe

Op donderdag 1 november hebben we het jubileum van DutchGiraffe gevierd. We keken terug op 10 jaar DutchGiraffe en nodigden inspirerende sprekers uit die vertelden over hun ervaringen met het thema van de avond: focus. Ze deelden wat focus hen opleverden voor zakelijk en persoonlijk succes. We sloten het feestje natuurlijk af met een gezellige borrel waar de Hermit cocktail de boventoon voerde. Wij zijn nog aan het nagenieten. Hierbij een korte terugblik.

Lees meer

DutchGiraffe bestaat 10 jaar! Dat vieren we.

Dat betekent: stil staan en terugblikken op een dynamisch decennia als online verhalenvertellers. We kwamen erachter dat stil staan bij 10 jaar DutchGiraffe vaak terugkwam bij steeds focus aanbrengen (of reflecteren op het gebrek aan focus). Focus is kiezen. Uitbouwen waar je goed in bent. En dat gaan we doen. Nu, en de komende 10 jaar. Daarom is het thema van het 10 DutchGiraffe evenement: FOCUSPUNT.

Lees meer